Hubaselt sisutatud kodu vaid mõne lihtsa nipiga

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Kevad on ideaalne aeg oma kodu ümber sisustamiseks. Ennem rabeleimist, soovitame mõelda paari põhipunkti peale, et teil oleks kergem endale hubane kodu sisustada.

Sisustuselemendid ei pea alati olema suured kallid mööbliesemed vaid võid võivad olla ka täiesti tavalised igapäevased asjad, mida me kasutame. Midagi nii lihtsat nagu dekoratiivpadjad, küünlad, pleedid, värviline lambipirn või uus narma vaip võivad muuta teie ruumi märgatavalt, tuues sinna värsket, trendikat, kuid ajatud stiili.

Mõtlesime teie jaoks välja 5 hubast ideed, mis aitaksid teil sisustamisega alustada. 

Soe valgustus

Esiteks tuleks mõelda oma kodu siseruumide valgustamisele, sest valgus mõjutab meie heaolu ja tervist rohkem, kui aimatagi oskame. Peamiselt peaks siseruumide valgustite valimisel lähtuma sellest, kus ja kui palju valgust on vaja, et ruumides oleks hea töötada ja mugav olla.

Ruumi valgustamisel on kindlasti soovitatav kasutada rohkem kui ühte valgustit. Meeles tuleb pidada valgusallikaid paigutada kogu ruumi erinevatel tasanditel. Te võite kombineerida omavahel julgelt seina-, lae- ja põrandavalgusteid. 

Majapidamises on hakanud populaarsust koguma ka erinevad tulukesed, mida saab lisada dekoratsiooniks igasse tuppa. Lisaks tekitavad need pimedal õhtul toas romantilist atmosfääri. 

Foto: Shutterstock

Riiulipealsed korda ja kunstiteosed seina

Tühjad seinad on märk puudulikust ruumist. Loomulikult ei tähenda see seda, et peaksite oma tubade seinad pilte täis panema, vaid piisab ühest stiilsest kunstiteosest, mis sobib kokku teie ruumi atmosfääriga. Samuti võite lisada erinevaid pilte riiulitele või kapipealsetele, et need tühjad ei tunduks.

Kodusisustuses mängivad rolli ka seinakellad, mida müüakse väga erinevades toonides ja stiilides. Kvaliteetne seinakell sobib ideaalselt igasse ruumi andes sellele elulisust juurde ning muutes ruumi praktilisemaks. Näiteks kui teie kontorituba on küllaltki tühi, saate selle seinale lisada juurde ägeda seinakella, mis sobitub kogu toaga.

Üheks uhkeks kaasaegseks disainilahenduseks võib pidada ka raamaturiiuleid. Sageli on need meie kodudes ära peidetud või koguvad kuskil toanurgas tolmu, mis kohe kindlasti hubasust tuppa ei tekita. Selle parandamiseks soovitame riiul nihutada nähtavasse kohta, tolm maha pühkida ja täita raamatutega või ägedate dekoratsioonidega nagu vaasid või skulptuurid. Samuti võite raamatud järjestavad värvuse järgi, mis tekitab rohkem toas ühtekuuluvust.

Foto: Shutterstock

Taimed ja lilled

Muretsege dekoratsiooniks väike taim kööki või koridori kapile. Kevadisel ajal õues jalutades võib teile teepeale jääda mõnu värske metsalill või pajutibud, mida endaga kaasa noppida saaks. Lilled võivad aidata ruumi kirgastada ja siseruumides loodust tuua. Kodus olles saate kasutada stiilset vaasi, kuhu lilled asetada.

Foto: Shutterstock

Küünlad

Üheks ääretult odavaks ja lihtsaks kodusisustuse ideeks on soetada enda koju erinevas mõõtudes küünlaid. Küünlad suudavad kodus luua hubast atmosfääri tekitades teile stressivaba õhkkonna. Küünlaid on tänapäeval väga suur valik, mistõttu on võimalik kõigil just enda koju sobivam küünlad leida. Samuti on paljud küünlad mõnusalt lõhnastatud, mis võimaldab koju mõnusaid magusaid aroome luua.

Foto: Shutterstock

Lisage hubasust tekstiiliga

Uue värvi, trükise või kujuga padjad teie diivanil võivad muuta tervet interjööri, lisades juurde palju isikupära. Kodutekstiil aitab ka ruumi meeleolu paika panna - näiteks siidine ja sametine magamistuba või bambuse ja puuvillaga kaetud elutuba. Tekstiilide ostmisel peaksite arvestama stiiliga, mida soovite ruumis kujutada ja valima välja ka sobivad materjalid ja kangad. 

Väiksemas suuruses padjad teie magamistoa voodis või elutoa diivanil tekitavad koheselt hubase tunde. Samuti saate te vahetada padjapüüre, et katsetada erinevaid värve ja materjale oma tubades. Suure valiku patju leiate Kaup24 veebilehelt.

Foto: Shutterstock

Tekstiil töötab ka ruumi ühtsustamisel, kuid olulist rolli mängib värvipalett. Soovitatav on võtta ühe või kaks värvi ning kasutada neid erinevates tekstiilides kogu ruumis. Näiteks kui kardinad on valged, siis võiks ka pleed teie diivanil olla rahulikuma tooniga nagu näiteks beežikas, heleroosa või sinine. Suure valiku erinevas värvuses pleede leiate Kaup24 veebilehelt.

Imelihtsalt annavad kodule särtsu juurde ka vaibad, mis katavad teie põrandaid. Vaiba juures ei ole oluline mitte ainult selle värv ja muster, vaid ka paigutus ja koosmõju mööbli ning teiste kodutekstiilidega. Kui vaip lisada mööbli alla seob see erinevad mööbliesemed üheks tervikuks ning loob samaaegselt mulje laiemast ruumist. 

Copy
Tagasi üles