Sõjaväepolitsei hakkab tähtsaid militaarvaldkonna isikuid kaitsma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hetk Põhja kaitseringkonna vahipataljoni sõjaväepolitsei kompanii kontrollharjutusest «Karujälg 3» Tallinnas Nõmmel.
Pildil hetk Põhja kaitseringkonna vahipataljoni sõjaväepolitsei kompanii kontrollharjutusest «Karujälg 3» Tallinnas Nõmmel. Foto: Toomas Huik

Kaitseministeerium saatis reedel kooskõlastusringile kaitseväe korralduse seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis lisab tänavu augustist sõjaväepolitseile muuhulgas ka isikute kaitse ülesande.

Lisaks antakse kaitseväele õigus osaleda politsei ülesannete täitmisel jõu kasutamise õiguseta ja ametiabi korras, vahendab ERR Uudised.

Eelnõu kohaselt lisatakse sõjaväepolitsei ülesannete hulka välisriigi kaitseministrite ja relvajõudude juhtkonna, NATO tsiviil- ja sõjaliste peakorterite juhtkonna, kaitseministri ja kaitseväe juhataja kaitsmine.

Selline muudatus võimaldab paremini kasutada riigi ressursse, kuna kaitseväe tehnika ja spetsialistide politsei kasutusse andmine läheb lihtsamaks ja kiiremaks.

Seadus jõustub tänavu 1. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles