Saaremaa hoolekandeasutuses tuvastati 16 koroonaviirusega nakatunut (9)

BNS
Copy
Sõmera Kodu
Sõmera Kodu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa erihoolekandeasutuse Sõmera Kodu ühes majas, milles oli varem teada kolm koroonapositiivset elanikku, avastati veel 16 positiivset juhtu.

Sõmera kodu ühe maja kolm elanikku olid varem andnud positiivse koroonaviiruse proovi. 27 elanikult ja kaheksalt töötajalt võeti analüüsid teisipäeval, edastas terviseamet. Töötajate testid osutusid negatiivseks, kuid elanike proovidest 16 olid positiivsed.

Sõmera kodu koosneb eri majadest, mille vahel töötajad ja elanikud ei liigu. Praegu on plaanis järgmise maja testimine, kus on varem olnud positiivne juhtum. Teiste majade testimise otsustab amet pärast nende tulemuste laekumist.

Sõmera kodu on erihoolekandeasutus, kus elavad raske ja püsiva psüühikahäirega inimesed.

«Terviseameti Lääne regionaalosakonna töötajad on Sõmera koduga pidevas kontaktis, et juhendada ja toetada personali vajalike toimingute tegemisel. Sõmera kodul on praegu piisavalt isikukaitsevahendeid ja vajadusel saab terviseamet neid aidata piisava varu tagamisel. Tavapärases olukorras rakendame sel juhul väga rangeid reegleid Covid-19 positiivsete ja negatiivsete elu- ja käigutsoonide eraldamiseks. Siinses keerukas olukorras peame arvestama, et Sõmera kodu elanike tavapärase elukorralduse muutmine võib tekitada nende heaolule ja tervisele suuremat kahju kui koroonaviirusega nakatumine,» ütles terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam.

Tehnilistel põhjustel ei kajastu Sõmera kodus võetud analüüside tulemused kolmapäeva hommikul avaldatud numbrites.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles