Mis vahe on nutikelladel ja nutivõrudel?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Tehnoloogia on tänapäeval tohutult arenenud. Nüüd on olemas kõik tehnoloogiliste vidinate ja tarvikute vormid, tüübid, suurused, kujundid ja kategooriad, millest paar aastat tagasi me ei suutnud unistadagi. Telefonide kõrvale on tulnud tooted, mis on saanud lühikese ajaga meie asendamatuteks kaaslasteks tehes meie elu veidi kergemaks.

Kuna tooteid on tohutult palju juurde tulnud, muutuvad need meile segaseks. Näiteks kantavad nutitooted, milleks on nutikellad, nutivõru, nutikad prillid, sõrmused ja isegi kingad. Kõige populaarsemad ja enim kasutatavad kantavad tooted on aga nutikellad ja nutivõrud.

Paljudel inimestel tekib peas küsimus - mis siis eristab nutikella nutivõrust, kuna mõlemad seadmed näevad välja väga sarnased ja mõnikord täidavad sama funktsiooni.

Kui olete mõlemat seadet näinud või kasutanud, märkate, et neil mõlemal on mõned ühised omadused. Tavaliselt näitavad mõlemad nutiseadmed kellaaega, ning neil on tervise- ja treenimisefunktsioonid (sammulugeja, unemonitor, pulsikell jne). Samuti saab neid saab nutitelefonidega sünkroonida ja randmete ümber kanda.

Nutiseadmete ekraanid 

Erinevusel algavad enamasti ekraani suurusest, mõõtmetest ja muudest keerukatest omadustest. Nutikäevõru fookuses on treening, samal ajal kui nutikell on kogu pakett ja peaaegu nagu telefoni eest. Kell aitab sul treeningut jälgida, suhelda ja nautida meelelahutust.

Nutikellade ekraanid on enamasti täielikult puutetundliku ekraaniga, nii et saate neid sõrmedega juhtida (täpselt nagu nutitelefoni puhul). Samal ajal toimub nutivõrudes navigeerimine tavaliselt füüsilise nupuga, kuid leidub ka puutetundliku ekraaniga ühilduvaid seadmeid.

Samuti on kõigil nutikelladel värvilised ja erksad ekraanid, kuid nutivõrudel õrn ja enamasti ühevärviline.

Funktsioonid

Nagu varem mainitud, on nutikadvõrud rohkem keskendunud treeningutele ja on seega omavad peamiselt spordifunktsioone, mis aitavad teil oma tervist kontrolli all hoida. Peale kellaaja on nutikallvõrul tavaliselt sammumõõturid, pulsimonitorid, unemonitorid ja muud tervisega seotud funktsioonid. Suure valiku kvaliteetseid nutivõrusid leiate näiteks Kaup24 veebilehelt.

Foto: Shutterstock

Nutikellal on tavaliselt kõik nutivõru funktsioonid pluss lisaks palju muud. Näiteks leiate nutikellad, millel on SIM-kaardi pesa, WiFi-ühenduvus, kaamera, 4G, rakenduste pood ja isegi keerulised tervisefunktsioonid, mida te nutivõrult ei leia.

Nutikellad saavad töötada iseseisvalt, täpselt nagu nutitelefon. Saate otse kellast vastata oma kolleegidele WhatsApis, või saata välja tähtis e-kiri. Kui teil on sisestatud SIM-kaart, saate helistada. Mõnel nutikellal on isegi kõlarid, mis võimaldab teil muusikat mängida oma hommikuse jooksu ajal, mõnel võib olla ja SD-kaardi pesa muusika, piltide ja muu multimeediumi salvestamiseks. Parimad nutikellad leiate Kaup24 veebilehelt.

Foto: Shutterstock

Nutikellad sobivad ideaalselt igapäevaseks kasutamiseks. Mõned neist on isegi paremini konstrueeritud kui tavalised kellad ja neil on eemaldatavad rihmad (roostevabast terasest, nahast, pandlakujulistest, kummist jne), mida saate vahetada erinevateks puhkudeks. 

Samuti on olemas veekindel nutikell ja ka nutivõru. Kellaga enamasti ujuma minna ei saa, kuid hea nutivõruga on see võimalik.

Nuivõrud on enamasti ainult kummirihmaga, kuna on mõeldud rohkem inimesele, kes palju trenni teeb. Minimalistliku väliskuju eesmärk on muuta võru kandja jaoks võimalikult märkamatuks, et need ei torkaks silma ega segaks liigutamisel. Sarnaselt nutikelladele saavad mõned nutivõrud kuvada enda ekraanil ka teatisi, mis tulevad telefoni. 

Aku kestvus

Enne kui arvate, et nutikelladel on kõige pikem aku kestvus siis te eksite. Kelladel on küll tavaliselt suurem aku maht ja suurus, kuid arvukate lisafunktsioonide, suure värvilise puutetundliku ekraani ja keeruka operatsioonisüsteemi toimingute tõttu saab nutikella aku kiiresti tühjaks.

Nutivõrudel aku probleemi pole ja need kannatavad täis laetud akuga olla rohkem kui nädala.

Hind

Hinnaliselt pole nutikellade ja nutivõrude vahel suurt erinevust. Hinnad võivad kaubamärgist olenevalt erineda. Luksuslikumad ja stiilsemad varjandid on mõlemal tootel kõrgemas hinnaklassis. Kuid keskmiselt võivad olla nutivõrud eelarvesõbralikumad kui nutikellad, kuna trenni tehes pole eesmärk stiilsus ja meelelahutus nagu on nutikelladel, seega maksavad need kordades vähem.

Milline nutiseade valida?

Kui otsite igapäevaseks kasutamiseks randmele stiilset kella erinevate funktsioonidega siis peaksite valima nutikella. Kui olete aga tervise- ja spordikeskkonnale keskendunud tüüp, oleks nutivõru väärt investeering. See ei maksa palju ja võite seda ka kogu päeva kanda, kuid siis jääte ilma nutikella huvitavatest lisadest.

Otsuse kas peaksite nutikella või nutivõru endale soetama sõltub sellest, millised neist funktsioonidest on teile olulisemad. Lõppkokkuvõttes peaksite siiski valima toote, mis vastab kõige paremini teie vajadustele ja eelarvele.

Copy
Tagasi üles