Kuressaare haiglas tehakse audit

BNS
Copy
Kaitseväe välihaigla Kuressaare haigla ees. FOTO: Maanus Masing/Saarte Hääl
Kaitseväe välihaigla Kuressaare haigla ees. FOTO: Maanus Masing/Saarte Hääl Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare haigla sai haigekassalt teatise, et tehakse audit selle kohta, kuidas haiglas koroonapatsiente ravitakse, edastas neljapäeval rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Haigla peab patsientide haiguslood esitama haigekassale reedeks, kinnitas ERRile haigla ravijuht Edward Laane.

Laane sõnul nägi ta neljapäeval oma postkastis teadet, et haigekassa juhatuse 20. aprilli kinnitati audit teemal Covid-19 patsientide ravi Kuressaare haiglas.

«Peame esitama oma haiguslood alates 10. märtsist kuni käesoleva ajani. Positiivsete patsientide lood esitame reedel, mil on tähtaeg ja siis audit algab,» ütles Laane.

Täpset auditi põhjust Laane ei teadnud, kuid pakkus, et riik tahab õppida, kuidas on koroonahaigust ravitud, kuna Kuressaare haiglas on olnud haigeid kõige rohkem. Laane hinnangul ei saa auditi põhjuseks olla probleemid koroonahaigete ravis, sest haiglas on raviga tutvumas käinud hädaolukorra meditsiinijuht doktor Arkadi Popov ja suur konsiilium, kes vaatas üle haiged.

Laane sõnul määrab haigekassa audiitori, haigla saadab omalt poolt reedel patsientide haiguslood krüpteeritult haigekassa usaldusarstile.

Laane jaoks pole audit probleem, küll oleks võinud tema hinnangul mõelda ajastuse peale.

«Ma ei näe mingisugust probleemi auditis. Minu arust on see normaalne protsess, et ravitööd auditeeritakse, hinnatakse. Kas ajastus kõige parem on, on teine küsimus,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles