Ansip: ametnikud võiksid eksimused oma taskust tasuda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Peaminister Andrus Ansip nõustus koalitsioonipoliitik Urmas Reinsalu mõtteavaldusega, et puudetoetuste viivised tuleks võtta eksinud ametnike taskust.

«Võiks küll ja ma arvan, et see on nendele ka jõukohane,» vastas Ansip valitsuse pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele.

Ansip rehkendas, et kui 260-kroonise toetuse väljamaksmine viibis kuu aega ning kui viivis on aastas kuus protsenti, siis kuus oleks viivis 0,5 protsenti ja seega peaks iga viibinud toetuse pealt viivist maksma 1,3 krooni.

«Ma pean väga kahetsusväärseks seda, mis juhtus, kuid seda, et ajakirjandus pikalt heietab viiviste teemal, ma ei pea mõistlikuks,» kommenteeris ta.

Kulud mõttetult suured

«Need summad on sellisest suurusjärgust, kus administreerimine läheb võrratult kallimaks kui lõpuks see kasum, mis inimestel saada on võimalik. Aga jah, ma olen nõus.»

Ansip kommenteeris ka ajakirjanike väidet, et kas pole mitte imelik rääkida viiviste maksmise kallidusest, kui viiviste idee käis välja Reformierakonda kuuluv sotsiaalminister Maret Maripuu ise.

«Kui kodanik küsib, siis kodanik peab kindlasti saama,» rääkis ta.

Riigikogu IRLi fraktsiooni aseesimees Urmas Reinsalu väitel võiksid puudega inimeste toetuste väljamaksmise venimisega tekitatud kahju kinni maksta süüdiolevad tippametnikud.

Reinsalu rääkis Õhtulehele, et sotsiaalministeeriumile võiksid riigivastutuse seadusele toetudes avalduse esitada need, kel rahapuudusel jäid rohud ostmata ja tervis halvenes, ja ka need, kes makseraskustesse sattumise tõttu materiaalset kahju saavad.

Maripuu ise on hüvitamisest rääkides väitnud, et praegu kehtiv seadusandlus ei võimalda riigi poolt hilinenud rahamaksete eest viivist nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles