Saaremaa ettevõtjad tahavad ellujäämiseks liikumispiirangute leevendamist

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tühi vanalinn Saaremaal.
Tühi vanalinn Saaremaal. Foto: STAFF/REUTERS

Saaremaa ettevõtjad soovivad, et kohaliku ärikeskkonna jätkusuutlikkuse tagamiseks tuleks saarel kaotada ettevõtlusega seotud inimeste liikumise ja tegevuse piirangud.

«Viimased kuus nädalat on ettevõtjate jaoks olnud pingelised. Lisaks vähenenud, kui mitte olematuks langenud käibele, lisandub juurde hirm tuleviku ees. Kas ja kuidas on võimalik äritegevusega edasi minna?» kirjutasid Saaremaa Ettevõtjate Liidu liikmed vallavanem Madis Kallasele. Kirjas märgitakse ka, et enamikul saare väikeettevõtetest pole enam piisavalt rahalisi vahendeid.  

«Lähtuvalt eeltoodust ja viiruse Covid-19 jätkuva taandumisega ning olukorra stabiliseerumisega Saaremaal palume piirangute kaotamist Saaremaa valla ettevõtetele. Soovime taastada kauplemis- ja tegevusloa eraldi sissepääsuga toitlustus-, teenindus- ja kaubandusettevõtetele Kuressaares alates 1. maist,» kirjutasid ettevõtjad. 

Omalt poolt on nad valmis järgima terviseameti juhendeid ja valmis võtma kasutusele igakülgsed meetmed teenuse ohutuks pakkumiseks, näiteks teenindajate isikukaitsevahendid, pidev pindade ja inventari desinfitseerimine, 2+2 reegel, võimalikult kontaktivaba teenindus, klientide arv vastavalt lubatud ruutmeetritele.  

«Ettevõtluse taastamine saarel on muutunud hädavajalikuks,» leiavad saare ettevõtjad ja lisavad, et et töötukassa toetus lõpeb enamiku ettevõtjate jaoks aprilli lõpuga, seega tuleb ettevõtete pankrottide ja töötajate koondamiste vältimiseks alustada tavapärast majandustegevust võimalikult kiiresti. 

Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht dr Arkadi Popov ütles täna, et Saaremaa piiranguid leevendatakse tasapisi. «Arutasime olukorda ja jõudsime kokkuleppele, et saame teatud määral saarlastele vastu tulla,» lausus Popov. Tema sõnul täiendatakse nende nimekirja, kes saarlastest saavad mandrile tulla. «See nimekiri peab olema kooskõlastatud terviseametiga ning ei saa olla väga suur,» lisas Popov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles