Korteriühistud: omavalitsused võiksid ühistuid desovahenditega aidata (1)

Copy
Korterid
Korterid Foto: Arvo Meeks

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) kutsub kohalikke omavalitsusi üles korteriühistuid majade desinfitseerimisel abistama.

«Eestis elab ligi miljon inimest kortermajades ning enamik meist kuulub korteriühistutesse,» ütles EKÜL-i juhatuse liige Urmas Mardi. «Tänases kriisiolukorras, kus suur osa eestimaalasi on kaotanud töö ja sissetuleku, on korteriühistutel samuti rahaliselt keeruline toime tulla. Korteriühistud teevad, mis nad suudavad, paraku kaasneb eriolukorras seatud rangete puhastusnõuetega ka kulude suurenemine.» 

Mardi sõnul oleks abiks seegi, kui kohalik omavalitsus aitaks ühistuid tasuta desinfitseerimisvahenditega.

«Tallinna linn tegi sellega juba algust ja jagab linnaosavalitsuste vahendusel kõikidele korteriühistutele üldkasutatavate ruumide jaoks mõeldud desinfitseerimisvahendit. Loodame väga, et sellest algatusest võetakse eeskuju ning teised omavalitsused samuti korteriühistutele abikäe ulatavad ning vähemalt tasuta desinfitseerimisvahendeid jagavad,» rääkis Mardi ja lisas, et kuigi korteriühistud püüavad karmistatud koristustingimusi täita, lasub suur osa vastutusest oma tervise eest ka kortermajade elanikel.

«Kindlasti pole tänases olukorras kortermaja trepikoda ajaveetmise koht. Eriti riskigruppidesse kuulujal tasuks tõesti ette võtta vaid vältimatuid, hädapäraseid käike. Kuid naabritega kohtumised, mis ehk tavaolukorras võimalikud olid, tuleb nüüd ära jätta,» pani Mardi elanikele südamele.

Kortermaja üldkasutatavates ruumides kehtib samuti 2+2 reegel ning võimalusel tuleks vältida lifti.

«Ja nagu terviseamet on korduvalt ka rõhutanud, pärast korterisse sisenemist tuleb käed põhjalikult ära pesta,» tuletas Mardi veelkord meelde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles