Vaata, miks kolivad nimekad ettevõtted oma kontori Avala ärikvartalisse

Kaamos
Copy
Foto: Avala

Avala ärikvartalis on oma uue ärikodu leidnud juba mitmed nimekad ettevõtted. Kvartali esimene 12-korruseline büroohoone, mis valmib sellel sügisel, on täitunud juba ligikaudu 85 protsendi ulatuses. Uurime selle aasta lõpus Avalasse koliva Pernod Ricard Estonia tegevjuhilt Heigo Puurandilt, mis kannustas neid Avalasse kolima.

Äripindasid on Tallinnas viimastel aastatel kerkinud üksjagu. Mis sai otsustavaks just Avala ärikvartalisse kolimisel?

Tooksin välja kolm olulist argumenti, mis lähevad meile korda. Esiteks väga hea asukoht - Tallinnas ei ole kuigi palju büroohooneid kust nii kesklinna, lennujaama kui bussijaama on võrdselt lühike maa. Teiseks Avala hooned ise, mille puhul imponeerivad mulle silmapaistev arhitektuur, moodsad tehnilised lahendused ja kõrged laed. Ja kolmandana tooksin välja koostöö arendaja Kaamosega, mis on sujunud algusest peale väga hästi.

Mis on kõige olulisemad kriteeriumid, millele üks moodne büroopind peab vastama? Kuivõrd said Avala puhul need kriteeriumid täidetud?

Usun, et iga ettevõtte töötajatel on omad soovid ja eelistused. Meie kollektiivile on näiteks oluline hubasus, avarad pinnad ning kõrged laed suurema õhuvaru jaoks, hea asukoht, toitlustuskoha olemasolu ja sportimisvõimalused. Avalas saan kõik need ootused täidetud.

Avala on säästlik nii keskkonnale kui rentnikule. Kui tähtsaks peate, et büroohoone oleks keskkonnasõbralik ja ökonoomne?

Nii keskkonnasõbralikkus kui ökonoomsus on Pernod Ricardi jaoks väga olulise tähtsusega. Mida madalamad on kontori püsikulud, seda enam saab panustada inimestesse ja ettevõtte arengusse. Keskkonnasõbralikkus tähendab aga jätkusuutlikkust ja vastutustundlikkust, mis on Pernod Ricardi arengumudeli ühtedeks tugisammasteks.

Avala jääb kõigist Tallinna olulistest transpordiühendustest vaid väikese autosõidu kaugusele. Kas lennujaama, bussijaama või tulevase Rail Baltica uue terminali lähedus on teie ettevõttele oluline?

Kindlasti on see meile väga tähtis, sest oleme ülemaailmse grupi filiaal. Seetõttu tuleb tihti reisida ja samuti ka teistest riikidest külalisi vastu võtta. Ühenduste lähedus muu maailmaga teeb meie elu lihtsamaks.

Avala asukoht on Tallinna mõistes ainulaadne - ühel pool kvartalit on Tallinna südalinn, teisel pool aga laiub Ülemiste järv, männimets ja terviserajad. Kumb on töötajatele olulisem - kas kesklinna või looduse lähedus?

Südalinn ja Ülemiste järve parkalad jäävad mõlemad Avala kontorimajast jalutuskäigu kaugusele ning tasakaalustavad teineteist. Paljud meie kliendid asuvad kesklinnas ning seal toimub suur osa ärikohtumisi, aga suurepärane on ka võimalus lõuna ajal või peale tööd terviseradadel aeg maha võtta. Looduse ja kesklinna lähedus toetavad topelt Avala asukoha väärtust.

Milline näeb välja kaasaegne töökeskkond ja kui palju see töötaja produktsiivsust mõjutab?

Kaasaegne töökeskkond peab vastama töötaja ootustele ja sobima ettevõtte tegevusvaldkonnaga. Keskmine inimene teeb umbes kolmandiku oma eluajast tööd ja seda sageli just kontoris, mistõttu on töökeskkonna kvaliteet väga oluline. Mida töötajasõbralikum see on, seda paremini töötaja ennast tunneb ja seda suurem on tema produktiivsus. Mida atraktiivsem on töökeskkond, seda rohkem soovitakse panustada.

Avalasse tuleb laadimisvõimalus kuni 200 elektriautole ja samuti kergliiklejatele on loodud jalgrattaparklad ja riietus- ning duširuumid. Kas teie kollektiivis on elektriautod ja jalgrattad aktuaalsed?

Iga uus arendus peab vaatama tulevikku, et vastata klientide ootustele ka homsel päeval. Elektriautod on kindlasti meie plaanides, kuid täna on olulisemad jalgrattaparklad ja riietusruumid koos pesemisvõimalustega. Nii on töötajatel võimalik auto asemel kasutada tööl käimiseks teisi alternatiive - näiteks joostes või sõites jalgrattaga.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles