Sydney taasavas oma maailmakuulsa Bondi Beachi

Copy
Sydney taasavas oma maailmakuulsa Bondi Beachi.
Sydney taasavas oma maailmakuulsa Bondi Beachi. Foto: Reuters / Scanpix

Sydney taasavas teisipäeval oma maailmakuulsa Bondi Beachi, kui Austraalia astus esimesi samme koroonapiirangute leevendamise teel.

Lainelauasõitjate paradiisina tuntud rand oli pandeemia tõttu viis nädalat suletud.

Kümned surfarid tormasid vette juba enne, kui Bondi Beach hommikul kell seitse ametlikult avati. Rahulikumad inimesed aga ootasid ära tõkete eemaldamise ja tervitasid töölisi, kes neile tee avasid.

Rand on päevitamiseks ja kogunemisteks aga endiselt suletud.

Plakatid tekstiga «surfa ja mine» kutsusid inimesi rannast lahkuma, kui nad on veest välja tulnud.

Bondi ja naaberrandade taasavamine on osa piirangute leevendamisest mitmes Austraalia osariigis.

Uus-Lõuna-Walesi osariik andis teisipäeval teada, et järgneb Queenslandi, Lääne-Austraalia ja Põhjaterritooriumi eeskujule ja leevendab sotsiaalse distantseerumise reegleid, lubades kahe inimese külaskäigud kodudesse.

«Palun, palun tehke seda vastutustundlikult, ärge võtke riske,» ütles osariigi peaminister Gladys Berejiklian leevenduste kohta, mis jõustuvad reedel.

Ta hoiatas, et koolide ja osa kaupluste taasavamine võib tuua kaasa nakatumiste tõusu, kuid lisas, et osariigi tervishoiusüsteem on valmis sellega toime tulema.

25 miljoni elanikuga Austraalias on seni kinnitust leidnud umbes 6700 koroonanakkuse juhtu, COVID-19 on nõudnud vähemalt 84 inimese elu. Viimase nädala jooksul on uusi nakatumisi registreeritud alla 20 juhtumi päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles