FOTOD ⟩ Pronkssõduri uuenduskuur hakkab lõppema

Copy

Kaitseväe kalmistul valmistutakse taasavama Pronkssõduri monumenti, mille Venemaa Föderatsiooni suursaatkond korrastada lasi. Tööde valmimistähtaeg on 30. aprill.

Tööde tellija on Venemaa Föderatsiooni suursaatkond Eestis ning tööd olevat kooskõlastatud Eesti Sõjamuuseumiga, mille haldusalasse kalmistu kuulub.

«Meie poole pöördus üks firma sooviga monument suure püha eel läikima lüüa. Tänavu täitub ju 75 aastat Venemaa suurest võidust. Nad küsisid, kas meil on monumendi korrastamiseks mingeid erilisi plaane. Me ütlesime, et kavas on tavapärane puhastus. Siis nad ütlesid, et tahavad Vene saatkonna tellimusel monumenti rohkem puhastada. Meie jaoks oli see juba piisavalt puhas. Nad küsisid loa nii Tallinna muinsuskaitse osakonnalt kui ka meilt ja nüüd tegutsevad seal,» rääkis Eesti Sõjamuuseumi nõunik Peep Reisser.

Monument kuulub riigile ning selle ja kogu Kaitseväe kalmistu haldamisega tegeleb kaitseministeeriumi kaudu Eesti Sõjamuuseum. Muuseumile ei lähe monumendi puhastamine midagi maksma, tööde eest tasub Vene saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles