Kruuse: kolhoosiaegsete lahenduste asemel tuleks kasutada olemasolevaid töötajaid (14)

Copy
Urmas Kruuse.
Urmas Kruuse. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Reformierakonda kuuluva endise maaeluministri Urmas Kruuse sõnul tuleks minister Arvo Alleri kolhoosiaegsete ideede asemel kasutada põllumajanduses hooajatööde lõpuni praegu juba Eestis viibivaid võõrtöölisi.

Kruuse sõnul ei pea sellise lahenduse puhul tooma Eestisse potentsiaalselt nakatumisohtlikke inimesi teistest riikidest, aga saaks vajalikud tööd siiski tehtud.

Endine minister märkis, et praegu on Konservatiivse Rahvaerakonna survel olukord selline, kus täiendav tööjõud tohib tööd jätkata vaid kuni 31. juulini.

«Külvamisel saavad nad osaleda, saagi koristamisega peab aga tegelema juba keegi teine. Faktid näitavad, et hoolimata kiiresti kasvavast töötute arvust ei õnnestu põllumeestel nende seast endale piisavalt kvalifitseeritud tööjõudu leida. See olukord on absurdne ja ohustab Eesti toidujulgeolekut,» ütles Kruuse.

Ta lisas, et tööharjumuse tekitamine pole kindlasti halb, aga põllumajandussektorit ei saa üles ehitada õpilaste tööjõule.

«Pealegi vajavad gümnaasiumiõpilased sügisel õpirahu, et tasandada kevadel ootamatult läbi tehtud koduõppeperioodi tagajärjed,» lausus ta.

Maaeluminister Arvo Aller ütles intervjuus rahvusringhäälingule, et tema hinnangul võiks saata kooliõpilased sügisel põllumajandustöödele. Haridus- ja teadusminister Mailis Reps seda mõtet ei toeta, leides, et õpilased peaksid eelkõige õppima ja koolilaste abiga ei saa lahendada põllumajanduse probleeme.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles