Talunik: ministri idee pole paha, kuid oma põllule ma õpilasi ei laseks (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Kartulivõtt. Pilt on illustreeriv.
Kartulivõtt. Pilt on illustreeriv. Foto: Henn Soodla

Pealinna noobleid restorane valitud toodetega varustav talunik Raivo Künnapuu on õpilaste põllule lubamise osas ettevaatlik ning oma talu peenarde vahele ta neid küll lasta ei taha.

Maaeluminister Arvo Alleri mõte, et kooliõpilased võiksid võõrtööliste asemel tulla taludesse töid tegema, ei ole ju iseenesest paha, kuna lapsed ei tohi parkides enam lehtigi riisuda ja neil pole enam õigeid kehalise kasvatuse tunde, arvas MuheMahe talu pidav Raivo Künnapuu.

«Aga endale kindlasti, oma põllu peale me neid ei sooviks,» ütles talunik «Ringvaatele». MuheMahe talus kasvatatakse muu hulgas maapirni, pastinaaki, mustjuurt, värvilisi peete ja porgandeid.

Künnapuu selgitas, et tema talu puhul on tegemist väiketootjatega, kes kasvatavad nö nišitooteid ja varustavad nendega otse Tallinna tipprestorane. Tegemist on taimedega, mis on suure vaevaga kasvuhoones ette kasvatatud ja kui tallu tuleb oskamatu kõplaja, kes võib vigastada kümneid taimi, siis kannatab terve saak.

«Meil ei ole kiirel ajal aega selle jaoks, et hakata välja õpetama seda last või seda inimest, kes sinna põllu peale tuleb,» lisas Künnapuu.

MuheMahe majapidamises teevad tööd vaid Künnapuude pere liikmed, nende seas kõik neli last, kes on juba maast-madalast näinud, kuidas tuleb kõblast õigesti käes hoida. Ainult mõnel korral on appi kutsutud ka paar kohalikku elanikku.

Aga minister Arvo Aller jäi «Ringvaates» oma seisukohale kindlaks ning märkis, et taludesse võiksid appi minna gümnaasiumi viimaste klasside õpilased, kes on juba täisealised.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles