NULLPUNKT ⟩ Rahavalss Tallinki näitel: kurda, kiida-kiida, kurda, küsi-küsi (22)

Copy
AS Tallink Grupi nõukogu liige Ain Hanschmidt Tallinna sadama D-terminalis seal koroonaviiruse tõttu jõude seisva Silja Europa juures.
AS Tallink Grupi nõukogu liige Ain Hanschmidt Tallinna sadama D-terminalis seal koroonaviiruse tõttu jõude seisva Silja Europa juures. Foto: Andres Haabu

Mida suuremad on liigutatavad summad, seda kõrgemad on panused. «Ettevõtlus on nagu jalgratta sõit, seisma ei tohi jääda, muidu kukud. Praegu saame natukene veel vändata,» ütleb Tallinki suurosanik ja nõukogu liige Ain Hanschmidt, kui on oma kuldsest Audist välja astunud.

Miks on hiina keeles üksainus sõna nii ohule kui võimalusele, teavad praegu ilmselt kõige paremini just ettevõtjad. Kõik nad saavad kriisis nö «pihta» ja turgudel on justkui nullseis, kust töö ja õnne korral on võimalik raskest olukorrast välja sipelda või lausa jõujooned enda kasuks ümbermängida.

Tallinna sadamas kai ääres seisvate kruiisilaevade kõrval antud umbes pooletunnises intervjuus mängis Tallinki suurosanik Ain Hanschmidt Postimehele maha laenuküsimise pitchingu ehk Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EASi) kodulehel toodud definitsiooni järgi «lühikese ja lööva äriidee esitluse»: kurda, kiida, küsi-vormis.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles