Kurjategijad kasutavad karantiini ajal narkoäris abilistena toidukullereid

Copy
Toidukuller karantiini tõttu tühjaks jäänud Madridi tänaval.
Toidukuller karantiini tõttu tühjaks jäänud Madridi tänaval. Foto: Juan Medina / Reuters / Scanpix

Interpoli teatel on kurjategijad koroonaviiruse karantiini tingimustes hakanud mitmel pool maailmas narkootikumide ja muude ebaseaduslike kaupade ostjateni toimetamiseks kasutama toidukullereid.

Rahvusvahelise politseipühenduse Interpol kinnitusel on nendeni jõudnud info, et näiteks Iirimaal, Malaisias, Hispaanias ja Ühendkuningriigis on toidukullereid kasutatud muuhulgas kokaiini, marihuaana, ketamiini ja ecstasy transportimiseks.

Üle maailma kehtestatud karantiin ja piirangud inimeste liikumisele on kasvatanud järsult nõudlust kullerite järele.

Hispaania politsei vahistas sel kuul Alicantes ja Valencias seitse inimest, kes olid rõivastunud toidukulleriks, kuid tegelikult vedasid jalgrataste, mootorrataste ja autodega laiali kokaiini ja marihuaanat. Mitmel puhul olid narkootikumid peidetud nende toidu vedamiseks mõeldud seljakotti.

Iirimaal sai politsei kätte kaheksa kilogrammi kokaiini ja kaks püstolit, mis olid peidetud pitsakarpidesse.

Iirimaal sai politsei kätte kaheksa kilogrammi kokaiini ja kaks püstolit, mis olid peidetud pitsakarpidesse, teatas Interpol.

Politseiorganisatsiooni sõnul võivad kullerid olla kas kriminaalide kaasosalised või sattuda narkootikume vedama tahtmatult. Esinenud on ka juhtumeid, kus kahtlusalused on olnud maskeeritud toidukulleriks.

Narkootikumidevastase võitlusega tegelevad kõrged politseiametnikud rääkisid Reutersile, et Ladina-Ameerika narkoparunid on koroonaviiruse pandeemia tõttu raskendatud Atlandi ookeani ülesest kaubavahetusest hoolimata saatnud viimastel nädalatel Euroopasse mitu lasti kokaiini, sealhulgas ühe saadetise, mis oli peidetud kalmaaride hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles