Ühendus Piirissaarega taastub 6. maist

BNS
Copy
Droonivaated Piirissaarele
Droonivaated Piirissaarele Foto: Kristjan Teedema

Tartu vallavalitsus otsustas lõpetada Piirissaarega seotud liikumispiirangud alates 6. maist, mil taastub ka regulaarne praamiühendus liinil Laaksaare-Piirissaare.

Alates 6. maist teeb parvlaev Koidula Piirissaare ja mandri vahel reise vastavalt iga-aastasele suvisele graafikule. Laevaliikluse ajal sõidavad bussid sadamasse suvise graafiku alusel.

«Piirissaare elanikud suhtusid kehtestatud piirangutesse ja nende vajadusse väga mõistvalt ning probleeme kohapealsete elanikega ei tekkinud. Küll aga on laevaliikluse taastamine rõõmusõnum neile, kes on pikalt oodanud võimalust kevadisteks aiatöödeks saarel asuvas suvekodus või koristustööde tegemiseks hauaplatsidel,»  sõnas Piirissaare saarevaht Toomas Lindjärv. 

Seoses Eestis valitseva eriolukorraga, kehtis alates 3. aprillist liikumispiirang Piirissaarele selliselt, et saarele oli lubatud suunduda ainult saarel alaliselt elavatel isikutel. Saarel viibivatel isikutel oli lubatud saarelt lahkuda. Kaubavedu ja elutähtsate teenuste osutamine jätkus. Piirissaare elanikel soovitati ilma tungiva vajaduseta jätta ära mandril käigud.

Alates 2018. aasta 1. jaanuarist korraldab Tartu maakonna bussiliiklust ja laevaliiklust Piirissaarega MTÜ Tartumaa Ühistranspordikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles