Haapsalu volikogu rahanduskomisjoni esimees jäi kuriteos süüdi

BNS
Copy
Pildil kohtuhaamer.
Pildil kohtuhaamer. Foto: Kristjan Teedema

Haapsalu linnavolikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ja OÜ Haapsalu Linnahooldus juhatuse liige Alo Lõps jäid neljapäeval lõplikult süüdi riigihanke nõuete rikkumises.

Lepa kaitsja Erki Kergandberg ja Lõpsi kaitsja Anu Toomemägi vaidlustasid meeste süüdimõistmise riigikohtus, kuid seal ei võetud nende kassatsioonkaebusi arutusele.

Kuna riigikohus kaebusi ei aruta, siis jõustus Lepale mõistetud rahaline karistus 20 599,80 eurot ning Lõpsile mõistetud rahaline karistus 8710,80 eurot.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Leppa ja Lõpsi tahtlikus riigihanke menetluse nõuete rikkumises ühele hankes osalejale eelise andmise eesmärgil.

Süüdistuse järgi tegid Haapsalu Linnahoolduse OÜ nõukogu liige ja Haapsalu linnavolikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp ning OÜ Haapsalu Linnahooldus juhatuse liige Alo Lõps kõik endast oleneva, et 2018. aasta suvel korraldatud hanke võidaks just Silberauto Eesti AS-i pakkumine.

«Süüdistuse järgi tugines Alo Lõpsi poolt teehoolduseks mõeldud veoki ostuks koostatud pakkumuskutse täielikult Silberauto esindajalt saadud andmetele,» on prokurör Küllike Kask varem selgitanud.

Mõlemad mehed on parteitud, kuid kuulusid kunagi varem Reformierakonda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles