Eriteade ⟩ Tartu Raatuse ühiselamus pehmendati liikumispiiranguid (6)

Copy
Raatuse ühiselamu.
Raatuse ühiselamu. Foto: Sille Annuk

Eriolukorra juht Jüri Ratas allkirjastas täna korralduse, mis pehmendab liikumispiiranguid Tartu Raatuse 22 ühiselamu elanikele.

Neile lähikontaktsetele, kes on olnud liikumispiirangu all juba kaks nädalat ja neil ei ole ilmnenud Covid-19 sümptomeid, kehtivad edaspidi ainult tervetele inimestele kehtestatud üleriigilised liikumispiirangud.

Isiku suhtes, kes on 29. aprillil või hiljem kokku puutunud koroonaviiruse positiivse proovi andnud inimesega, hakkavad edaspidi kehtima eriolukorra juhi korralduse nr 52 punktis 4 loetletud  üldised tingimused lähikontaktsetele.

Samuti ei ole enam vajalik punkt, mis kohustab kohaldada liikumispiirangut nendele Raatuse 22 elanikele, kes ootavad testitulemust, kuna kõik isikud on praeguseks testitud.

Ühiselamu terved elanikud saavad edaspidi suhelda teiste inimestega, jälgides ainult üleriigilisi piiranguid, lisaks loobutakse nõudest kehtestada ühiselamu ümber õueala, kus saavad liikuda positiivse proovi andnud isikutega lähikontaktis olnud inimesed, sest edaspidi neile nii rangeid liikumisvabaduse piiranguid ette ei nähta.

Varasemat Raatuse 22 kohta kehtestatud korraldust muudetakse seetõttu, et enamik ühiselamu elanikest on terved, kuid endiselt on vajalik piirangute rakendamine isikutele, kelle 29. aprillil või hiljem tehtud kordustestimise tulemus on olnud positiivne.

Korraldusega kehtestatud meetmed kehtivad kuni selle korralduse muutmiseni ning nende vajalikkust hinnatakse hiljemalt iga kahe nädala järel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles