Galerii ja video ⟩ Ajateenijad ehitasid Türi valda püsiva silla

Copy

Nädalavahetusel ehitasid pioneeripataljoni ajateenijad õppuse Kevadtorm raames Järvamaal silla üle Käru jõe, mille abil ei pea kohalikud elanikud enam mitmeid kilomeetreid ringiga liikuma.

Seni üle jõe viinud sild oli nõukogude ajal ajal ehitatud ja oma aja juba ära elanud. Viimase hoobi andis sellele buss, mis sealt üle sõites läbi vajus.

«Uus sild on kohalikele oluline. Juba seetõttu, et see on hästi vana tee, mis silla tagant läheb. Täna viib see Toosikannu puhkekeskusesse. Inimesed, kes siit külast käivad Toosikannus tööl, ei saanud seda teed varem kasutada. Nad pidid riskima eludega või tegema pea kümnekilomeetrise ringi,» ütles Türi abivallavanem Elari Hiis

«Silla ehitamisel osalesid nii pioneeripataljoni ajateenijate sillarühmast kui pioneeri luurerühmast, tagalarühm toetas ehitustöid rasketehnikaga. Silla ehitamine ise on pioneeripataljoni mõistes oluline, sest liikuvuse tagamine on üks meie põhitegevusi,» ütles pioneeripataljoni staabi- ja tagalakompanii ülema abi ja silla ehitusprojekti juht leitnant Ottomar Kirspuu.

«Kuna Eesti Kaitseväes on lahingtoetussillad, mis kõik on masina baasil, siis oma kätega on kindlasti vaja harjutamist. Eriti sillarühmal, ja muidugi ka luurerühmal, kel on samamoodi vaja harjutada,» lisas nooremseersant Karl Kalvik.  

Uus sild ehitati betoonist maatugedega, mille peal on prussidest laudis ja samuti prussidest kandev osa.

Video silla ehitamisest:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles