GALERII President ja peaminister külastasid Kevadtormi (1)

Brita-Maria Alas
Copy

President Kersti Kaljulaid ja peaminister Jüri Ratas külastasid täna Kaitseväe õppust kevadtorm, kus tutvuti õppuse senise käiguga ja kohtuti Eesti ja Briti kaitseväelastega.

Riigipea sõnul on Kevadtorm vaatamata koroonakriisi poolt põhjustatud piirangutele täitnud oma peamise eesmärgi. «Kõik ajateenijatest moodustatud tulevased reservüksused said komplekteeritud ja kokkuharjutatud. Nagu kohapeal võis näha ja tunda, on tegemist motiveeritud, julgete ja teotahteliste võitlejatega, kes loodetavasti ka reservis olles säilitavad tugeva kokkukuuluvustunde ja reageerimiskiiruse,» ütles president Kaljulaid.

«Selle kõige eest tuleb eelkõige tänada ja tunnustada ajateenijaid ja neid väljaõpetavaid tegevväelasi, kes alates eriolukorra algusest on pidanud püsima oma kasarmutes ja harjutusaladel, kuid selle tulemusel jäi Kaitsevägi koroonaviirusest praktiliselt puutumata,» lisas ta.

Riigipea sai Kaitseväe keskpolügoonil kaitseväe juhatajalt kindralmajor Martin Heremilt ja 1. jalaväebrigaadi ülemalt kolonel Vahur Karuselt ülevaate õppusest ja sel nädalal toimuvatest lahinglaskmistest.

President Kaljulaid kohtus ka brigaadi staabi- ja sidekompanii ning 21. jalaväepataljoni miinipildujapatarei ajateenijate ja tegevväelastega, tutvus NATO lahingugrupi koosseisu kuuluva Briti tankirühma tegevusega ning jälgis lühidalt keskpolügoonil toimuvaid lahinglaskmisi.

Lisaks presidendile külastas Kevadtormi ka peaminister Jüri Ratas, kelle sõnul on Kaitsevägi oodatult kõikideks olukordadeks valmis. «Kaitsevägi võttis viiruse puhkedes kasutusele läbimõeldud ja tõhusad meetmed selle leviku tõkestamiseks. Need võimaldasid nii erandlikus olukorras jätkata siiski tõhusat väljaõpet ja iseseisva kaitsevõime arendamist,» lausus ta.

Ratas külastas õppuse juhtimispunkti Kaitseväe keskpolügoonil, kus sai 1. Jalaväebrigaadi ülema kolonel Vahur Karuse juhtimisel ülevaate Kevadtormi hetkeseisust ning seal osalevate ajateenijate, tegevväelaste ja liitlaste tegevusest. Lisaks kohtus ta reserviks ettevalmistatava 13. jalaväepataljoni sõduritega ning jälgis lahinglaskmisi.

«Ajateenijatele on Kevadtorm lõpueksam ning seepärast on selle toimumine ka vähendatud mahus äärmiselt oluline. Hea meel on näha, et kõik osapooled võtavad õppust niivõrd tõsiselt. See annab kindlustunde, et viiruse põhjustatud muredest hoolimata on Eesti julgeolek tagatud,» ütles Ratas.

Õppus Kevadtorm toimub tänavu 25. aprillist kuni 8. maini Kaitseväe keskpolügoonil. Õppusel osalevad 1. ja 2. jalaväebrigaad ja liitlased, kelle tegevust toetavad küberväejuhatus, õhuvägi ja sõjaväepolitsei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles