Süüria president hoiatas koroonaviirusega seotud ohtude eest (1)

Copy
Bashar al-Assad
Bashar al-Assad Foto: -/AFP/Scanpix Baltics

Süüria president Bashar al-Assad hoiatas esmaspäeval, et asi võib lõppeda sõjast laastatud riigis katastroofiga, kui koroonaviiruse ohjeldamise meetmete leevendamisel ennatlikud otsused tehakse.

Süürias on ametlikult kinnitust leidnud vaid 44 koroonaviirusesse haigestumist ja kolm surmajuhtumit. Kurdide valduses olevatel aladel riigi kirdeosas on teatatud kolmest haigestumisest.

Assadi sõnul ei tähenda väikesed arvud seda, et Süüria on ohutsoonist väljas.

«Kuigi arvud on väikesed, siis ei tähenda see, et need ei või nädala või isegi paari päevaga ootamatult plahvatada,» ütles Assad presidendiameti ametlikes sotsiaalmeediakanalites jagatud videos.

«See seab meid silmitsi võimaliku katastroofiga, mis ohustab riigi tervishoiusüsteemi ja logistiliste võimaluste ülekoormamisega,» lisas riigipea.

Süüria valitsus alustas möödunud nädalal piirangute leevendamist. Endiselt kehtib öine liikumiskeeld ja reisida ei tohi provintside vahel. Turud on päevasel ajal avatud ja alates 8. maist jätkuvad reedesed palvused.

Assadi sõnul on Süüria üleminekuperioodis ja ees seisavad rängad majanduslikud väljakutsed.

ÜRO erisaadik Süüria küsimustes Geir Pedersen rõhutas äsja vajadust pidada kinni Süürias relvarahust, mis võimaldaks inimestel pääseda ligi vahenditele võitluseks viirusega СOVID-19.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles