Eesti kodakonduse saab 25 inimest

BNS
Copy
Kodakondsustseremoonia.
Kodakondsustseremoonia. Foto: Reelika Riimand

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepaneku anda Eesti kodakondsus 22 inimesele ning taastada Eesti kodakondsus kolmel inimesel.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut anda Eesti kodakondsus emale ja tema alaealisele lapsele tingimusel, et ema vabastatakse senisest kodakondsusest, edastas valitsuse pressiesindaja. Emal on Kõrgõzstani kodakondsus, tema laps on Venemaa kodanik.

Ka arutab valitsus ettepanekut anda Eesti kodakondsus 20 inimesele, kes on täitnud kodakondsuse seaduses ettenähtud kodakondsuse saamise tingimused ning nende suhtes puuduvad pole põhjust Eesti kodakondsuse andmisest keeldumiseks.

Lisaks on siseministeerium teinud ettepaneku taastada Eesti kodakondsus kokku kolmel inimesel.

Kaks neist kaotasid Eesti kodakondsuse alaealisena. Kuna nad olid taotluse esitamise ajal alaealised, ei pea nad loobuma Venemaa kodakondsusest.

Kolmas inimene loobus Eesti kodakondsusest alaealisena. Tema kodakondus taastatakse tingimusel, et ta vabastatakse senisest kodakondsusest. Tema avaldus Venemaa kodakondsusest vabastamiseks on menetlusse võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles