Arstid: Laane korraldas tuttavatele testimisi ja enamik töötajaid on koolitamata (1)

Copy
Edward Laane
Edward Laane Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare haigla 24 arsti pöördusid vallavalitsuse ja haigla nõukogu poole, kuna ravijuht Edward Laane ei ole oma tööülesandeid nende silmis professionaalselt täitnud. Arstid nõuavad ravijuhi lahkumist.

«Töö ravijuhina ka enne kriisi on olnud kaootiline – harva ületab kohalolek Kuressaares 10 tööpäeva kuus. Nüüd kriisiolukorras on haiglas tekkinud kaos ja segadus,» seisab 24 Kuressaare haigla arsti allkirjaga pöördumises vallavalitsuse ja haigla nõukogu poole, vahendas Saarte Hääl.

Ebaadekvaatse töö näitena on arstid välja toonud probleemid kommunikatsioonis ja dr Laane kuvandi kujundamisel: «Esiteks saavad organisatsiooni töötajad enamasti haigla tegevusest teada meedia vahendusel mitte töökoosolekutel.» Samuti tundub arstidele, et ravijuhi põhitöö seisneb ajakirjanikega suhtlemisel. 

Arstidele vastumeelt olnud aspektina esitati Postimehele teadaolevalt näiteks olukord, kus range valikulise koroonaviiruse testimise ajal korraldas Laane neljale oma tuttavale eraldi testimised erakorralise meditsiini osakonnas, mis teadaolevalt peaks olema puhas ja puutumata tsoon. Sellele soovile tuli vastu ka valvearst. 

Kuigi Covidi haigetel on eraldi määratud raviarst, jagas põhilisi korraldusi arstide silmis siiski Laane. Sellest tingituna tekkis arstide pöördumise kohaselt pingeline ja stressirohke õhkkond. 

Samuti heitsid arstid ravijuhile ette, et enamik töötajatest olid koolitamata ning täpsete juhisteta. Arstid lükkasid ümber väite, justkui haigla oleks isikukaitsevahenditesse ja rangetesse hügieeninõuetesse korrektselt suhtunud.

Laane kommenteeris Saarte Häälele, et tema jaoks on üllatav näha allkirju arstidelt, kes töötasid suure osa ajast kodus või haiglas lühikest aega ning samuti kinnitasid ülemarstid neljapäeva hommikul, et kriitikat ravijuhi ega juhatuse kohta pole. 

Kuressaare haigla kiirabi on ravijuhile tänulik

Kolmanda osapoolena reageeris arstide pöördumisele Kuressaare Haigla kiirabi. Kuressaare haigla sotsiaalmeedias avaldati kollektiivi pöördumine, milles avaldatakse ravijuhile tänu kriisiaegse koostöö eest. 

«Kriisiaeg on külvanud väga palju segadust, põhjendamatut vaenu, arusaamatusi omavahelistes läbisaamistes ja töösuhetes. On esitatud alusetuid süüdistusi osa haigla töötajate poolt juhtkonna suunas,» kirjutati. 

«Oleme väga tänulikud hr Kõllile ja dr Laanele kriisiaegse koostöö eest. Tundsime ja tunneme ka praegu ennast ühtse meeskonnana, et vaid üheskoos tegutsedes saame aidata inimesi ja osutada tervishoiu teenust. Isiklikud negatiivsed arvamused ei tohiks halvendada Kuressaare Haigla poolt pakutavate teenuste kvaliteeti,» edastas kiirabi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles