Politsei ja mupo jälgivad pronkssõduri juures distantsi hoidmist (18)

BNS
Copy
Pronkssõduri juures tähistati 9. maid, 2019.
Pronkssõduri juures tähistati 9. maid, 2019. Foto: Tairo Lutter

Kuigi politsei ja Tallinna linnapea kutsuvad inimesi 9. mail pronkssõduri juurde mitte minema, on oodata, et mõned seda siiski teevad, teatas neljapäeval ETV uudistesade «Aktuaalne kaamera».

Politsei plaanib koostöös mupo ja terviseametiga laupäeval pronkssõduri juures jälgida, et inimesed hoiaksid üksteisest kahemeetrist distantsi.

Põhja prefekt Kristian Jaani ütles, et on kindel, et vaatamata vastupidistele soovitustele lähevad inimesed 9. mail Tallinna Siselinna kalmistule pronkssõduri juurde lilli viima. Eelmisel aastal käis tema sõnul seal neid päeva jooksul 20 000.

Kuigi lilli viidi monumendi juurde juba neljapäeval, prognoosib ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, et pronkssõduri juurde minnakse ka 9. mail.

«Vaatamata sellele, et praegu on tekkinud selline positiivne emotsionaalne foon - hea ilm, leevendused ja suhteliselt optimistlik nakatunute statistika -, me siiski ei saa lubada, et inimesed tuleksid monumendi juurde,» ütles linnapea.

Kuigi Eestis kehtib eriolukord ning nakatumisoht on endiselt olemas, ei saa politsei keelata inimestel pronkssõduri juurde minna.

«Avalikud kogunemised on keelatud läbi selle, kui keegi hakkab neid organiseerima ehk organiseeritult avalik koosolek, organiseeritult avalik üritus. Kui inimesed ise tahavad minna kuskile, siis on oluline see, et peetakse kinni 2+2 reeglist,» selgitas Jaani.

Tema sõnul on oluline, et pronkssõduri juurde ei läheks eakad. Politsei on eriolukorra ajal väljas kaks korda suuremas koosseisus kui tavaliselt ning kavatseb seda teha ka laupäeval.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles