FOTOD ⟩ Linnaga maavaidlust pidanud ettevõtja külvas sel aastal Harju tänavale otra (4)

Copy

Niguliste kiriku ees asuva platsi üle aastaid Tallinna linnavalitsusega vaidlust pidanud ärimees Heino Viik on otsustanud oma maa-ala otstarbekalt kasutada. Kui eelmisel aastal pani mees Harju tänava äärde maha kartulid, siis sel aastal külvati platsile otra.

«Linn pole lasknud kinnistut 15 aastat sihtotstarbe kohaselt (äri- ja elamumaa) kasutada ent jumalavili kasvab rae käskudest ja keeldudest hoolimata,» ütles Viik.

Vaidlus maatüki pärast

Viigi ettevõttele Uranos OÜ kuulub Harju tänaval Niguliste kiriku ees 715 ruutmeetri suurune kinnistu. Aastal 2007 rajas linn Viigi kinnistule omavoliliselt kaks ehitist: raudbetoonist tugimüüri Trepi tänaval ning Nõelasilma värava ühe posti, millega algas pikk kohtuvaidlus.

2012. aastal saavutas ärimees ringkonnakohtus linna üle võidu, esitades hulga tõendeid, et linn ehitas tema kinnistul pahatahtlikult ja ebaseaduslikult ning takistas kinnistu kasutamist. Kohus jäi ettevõtjaga nõusse ning käskis müüri ja värava lammutada ning taastada kaeve- ja ehitustöödele eelnenud olukord. Seda pole aga praeguseni tehtud ning kõik, kes Harju tänaval jalutavad, võivad näha, et müür ja Nõelasilma värav on endiselt omal kohal. Et linna survestada, pöördus Viik kohtutäituri poole ning 31. jaanuaril edastatigi Tallinna linnale täitmisteade.

Suurem probleem on aga ettevõtja sõnul see, et kuigi kinnistu sihtotstarve on 50 protsenti elamumaa ja 50 protsenti ärimaa ning Uranos OÜ on 14 aasta jooksul maksnud kinnistu eest ligi 60 000 eurot maamaksu, ei saa ta seda ometi kasutada, sest linn seisab lubadel ees.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles