Ülevaade Täna avatud kaubanduskeskustest on pingid eemaldatud (7)

Copy
Kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil palub ostlemisel silmas pidada riskirühmade ohutust.
Kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil palub ostlemisel silmas pidada riskirühmade ohutust. Foto: Eero Vabamägi

Kaupmeeste Liidu tegevjuhi Nele Peili sõnul ei tasu täna avatud kaubanduskeskustesse lihtsalt vaba aega veetma minna, kuna puhkealad on seal suletud ja pingid eemaldatud.

«Ainuke erinevus võrreldes tavaolukorraga on selles, et vaba aja veetmise alad ja pingid on ära koristatud, see tähendab, et niisama hängima minna ei saa. Kõik müüjad on lubanud, et nad agressiivseid turunduskampaaniaid ei tee, mis aitab vältida inimeste massilist kogunemist kaubanduskeskustesse. Mis puudutab maske, kaubanduskeskuste töötajatel on 10-12 tundi päevas tõeline piin maski kanda, seega seda müüjatele kohustuslikuks ei muudeta. Küll aga soovitame ostjatel võimalusel maski kanda,» rääkis Peil.

Ta märkis, et Läti ja Leedu kogemuse järgi taastub kaubandusest esialgu 10-20 protsenti. «Kui taastuks 50 protsenti, oleks see tema sõnul väga hea tulemus, aga tõenäosus nii kiireks taastumiseks on väike. Palju sõltub tarbijate endi kindlustundest ja sellest, kas neil endil on sissetulek säilinud,» ütles ta.

Kaupmehed on riiete selga proovimisega seoses kasutanud erinevaid lahendusi. « Näiteks Baltika on hakanud aurutama riideid proovimise järel. Mõned poed desinfitseerivad proovikabiine. Mõned poed on proovikabiinid kinni pannud ja inimesed peavad riideid proovima kodus. Sellisel juhul on riiete tagastamisõigus, kui need selga ei sobi,» ütles ta.

Peil lisas, et töötukassa palgatoetus on kaupmeeste jaoks olnud võtmetähtsusega ning ettevõtjad oleksid tänulikud, kui see säiliks. Ta märkis, et koondamine on kaupmeeste jaoks alati viimane võimalus, kuna häid töötajaid on raske leida.

Riigiasutuste esindajad andsid tänasel asutusteülesel briifingul ülevaate hetkeolukorrast, piiriületuse piirangute leevendamisest ning kaubanduskeskuste avamisest. Kohal olid terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht kolonelleitnant doktor Ahti Varblane, välisministeeriumi Euroopa küsimuste asekantsler Märt Volmer ning Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles