Johnsoni soovitus tööle naasta külvab Suurbritannias segadust

Copy
Näomaskis naine Londoni bussipeatuses.
Näomaskis naine Londoni bussipeatuses. Foto: AP/Scanpix

Briti firmaomanikud, politsei ja ametiühingud väljendasid täna arusaamatust seoses seni töötajaid kodus püsima ärgitanud valitsuse üleskutsega naasta tööle, kuid teha seda eelistatavalt teistega kokku puutumata ja ühistransporti kasutamata. 

Peaminister Boris Johnson pikendas eilses telepöördumises enamikku 23. märtsil koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud karme piiranguid, millega on suletud koolid, restoranid ja enamik kauplusi. Ühtlasi visandas peaminister, kuidas asutakse piiranguid leevendama, kui uute nakatumiste arv ka edaspidi langeb. 

Suurbritannias on Covid-19 tõttu surnud ligi 32 000 inimest. Kuigi uute surmajuhtude ja nakatumiste arv on hakanud langema, oleks Johnsoni sõnul hullumeelsus piiranguid nii palju leevendada, et järgneks uus järsk tõus. 

Majandusest rääkides ütles Johnson aga, et kõiki, kes ei saa kodust töötada, näiteks ehituses või tööstuses, tuleks aktiivselt õhutada tööle naasma. Peaministri sõnul tuleb töökohtades hoida vahemaad ja inimesed peaksid vältima ühistranspordi kasutamist. 

Kriitikute sõnul tekitab soovitus segadust, seda on raske järgida ja see võib olla ohtlik, eriti suurlinnades nagu London.

Pärast Johnsoni pöördumist tegi Londoni linnapea Sadiq Khan avalduse, milles rõhutas, et piiranguid ei ole tühistatud ning et londonlased ei tohi kasutada ühistransporti muidu kui vaid vältimatuteks sõitudeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles