Ajakirjanik süüdistab Prantsuse ekspresidenti d'Estaing'i ahistamises

BNS
Copy
Valéry Giscard d'Estaing
Valéry Giscard d'Estaing Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP/Scanpix Baltics

Prantsuse prokuratuur algatab ekspresident Valéry Giscard d'Estaing'i suhtes uurimise seoses väidetava seksuaalkuriteoga.

Saksa ajakirjanik süüdistab d'Estaingi enda seksuaalses ahistamises pärast aastal 2018 tehtud intervjuud.

Uurimine algatati reporter Ann-Kathrin Stracke väite peale,mille kohaselt praegu 94-aastane d'Estaing katsus oma kontoris korduvalt tema tagumikku, teatas esmaspäeval AFP-le Pariisi prokuratuur.

Giscard d'Estaing on Prantsuse vanim elusolev ekspresident. Ta oli ametis aastail 1974–1981, kaotades katsel tagasi valitud saada Francois Mitterrand'ile.

37-aastane Stracke ütles süüdistust esitades, et endine president asetas käe tema tagumikule kolmel korral, kui nad poseerisid fotograafile 2018. aasta detsembris, kui ekspresident oli 92-aastane.

«Ma otsustasin oma loo ära rääkida, sest ma arvan, et inimesed peaks teadma, et Prantsuse endine president ahistas mind seksuaalselt pärast usutlust,» lausus Saksa avalik-õigusliku telekanali WDR ajakirjanik Stracke.

Giscard d'Estaingi võimu ajal tehti riigis hulgaliselt radikaalseid reforme – seadustati abort, liberaliseeriti lahutust ja kärbiti valimis-iga 18 eluaastale. 

Praegu kuulub ta Prantsusmaa põhiseadusnõukokku, mis vastutab riigi seaduse vastavuse eest põhiseadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles