Teadusnõukoda: haiglaid ja hooldekodusid võiks külastada taas 1. juunist

Copy
Tammiste hooldekodus seati juba enne valitsuse korraldusi uue koroonaviiruse asutusse pääsemise vältimiseks sisse rangem kord: aegsasti kehtestati karantiin ja juba enne eriolukorra juhi sellekohast korraldust keelati klientidel hooldekodu alalt lahkuda.
Tammiste hooldekodus seati juba enne valitsuse korraldusi uue koroonaviiruse asutusse pääsemise vältimiseks sisse rangem kord: aegsasti kehtestati karantiin ja juba enne eriolukorra juhi sellekohast korraldust keelati klientidel hooldekodu alalt lahkuda. Foto: Urmas Luik

Valitsust nõustav COVID-19 teadusnõukoda soovitab taastada haiglate ja hooldekodude külastamist alates 1. juunist, kuid lõplik otsus jääks iga hooldus- ja raviasutuse enda teha, sõltuvalt piirkonna epidemioloogilisest olukorrast. 

Teadusnõukoja esimees, viroloogiaprofessor Irja Lutsar ütles ERR-ile, et nemad andsid valitsusele soovituse haiglate ja hooldekodude avamiseks külastajatele 1. juunist, kuid igale asutusele jääks õigus ise avamiskuupäeva üle otsustada, sest kõikjal ei pruugi viiruse olukord veel nii hea olla, et haigete või hooldatavate külastamine turvaline oleks.

«Siin võivad olla erinevused. Võib-olla ühed lubavad varem külastada, teises kogukonnas, kus on viirusekandjaid rohkem olnud, hiljem. Kohalik hooldekodu peab ise seda otsustama,» ütles Lutsar.

Lõpliku otsuse, mis kuupäevast haigete ja vanurite külastamist lubada, teeb siiski valitsus. Välistatud pole ka, et valitsus toob kuupäeva soovitatust hoopis ettepoole. Otsus tuleb tõenäoliselt selle nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles