FOTOD ⟩ President: kiiresti tehtavad muudatused peavad olema põhjendatud

Copy
Kersti Kaljulaid, Jüri Ratas ja Taimar Peterkop.
Kersti Kaljulaid, Jüri Ratas ja Taimar Peterkop. Foto: Presidendi kantselei

Peaminister Jüri Ratase ja riigisekretäri Taimar Peterkopiga kohtunud president Kersti Kaljulaid rõhutas, et kiiresti tehtavad muudatused oleks sisuliselt põhjendatud ja tagaks samal ajal ka inimeste õiguste ja vabaduste kaitse.

Viimaste nädalate viirusenäitajad on andnud Kaljulaidi sõnul põhjust optimismiks – kuigi pandeemia tagajärjed paljude inimeste, ettevõtete, sektorite jaoks on rängad, on Eesti ühiskonnana suutnud viiruse leviku praeguseks alla suruda ning sellega suures plaanis toime tulla. Sealjuures on ametnike ja poliitikute ühine pingutus olnud oluline, aga ka iga Eesti inimese isiklik panus.

«Nüüd oleme faasis, kus peame leidma sobivad teed piirangute järkjärguliseks lõdvendamiseks ning võtma suuna tavapärase elu taastamisele, kuigi päris sellisena kui varem, see kohe ei taastu. Edasised sammud peavad olema kooskõlas meie põhiseadusega, mis on Eesti inimeste põhiõiguste ja vabaduste kaitse tagatis,» kirjutas Kersti Kaljulaid sotsiaalmeedias

«Olen jälginud riigikogu menetluses oleva seaduseelnõu 165SE menetluskäiku ja arutasin ka täna hommikul peaminister Jüri Ratase ja riigisekretär Taimar Peterkopiga selle eelnõuga pakutavaid lahendusi ning võimalikke kaasuvaid probleeme,» lisas president. 

«Nüüd oleme faasis, kus peame leidma sobivad teed piirangute järkjärguliseks lõdvendamiseks ning võtma suuna tavapärase elu taastamisele, kuigi päris sellisena kui varem, see kohe ei taastu,» sõnas Kaljulaid kohtumisel Ratase ja Peterkopiga.
«Nüüd oleme faasis, kus peame leidma sobivad teed piirangute järkjärguliseks lõdvendamiseks ning võtma suuna tavapärase elu taastamisele, kuigi päris sellisena kui varem, see kohe ei taastu,» sõnas Kaljulaid kohtumisel Ratase ja Peterkopiga. Foto: Presidendi kantselei

Kaljulaidi sõnul ei lahendata plaanitava seadusega ainult tänaseid ja homseid probleeme, vaid luuakse pretsedent tulevikuks ja lahendusteed kõigiks järgnevateks kriisideks. «Muuhulgas muudetakse hädaolukorra seadust üldpõhimõttena nii, et erinevad ametkonnad saavad erinevate kriiside puhul väga laia volituse astuda samme meie õiguste ja vabaduste piiramiseks. On tähtis, et kiiresti tehtavad muudatused oleks sisuliselt põhjendatud ja tagaks samal ajal ka meie inimeste õiguste ja vabaduste kaitse,» rõhutas riigipea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles