Otsepilt ⟩ Reinsalu allkirjastab Balti riikide vahelise memorandumi piirangute leevendamiseks

Postimees
Copy
Pildil Urmas Reinsalu.
Pildil Urmas Reinsalu. Foto: Eero Vabamägi

Välisminister Urmas Reinsalu viibib täna, 15. mail Riias, kus allkirjastab Läti ja Leedu ministriga Balti riikide vahelise vaba liikumisega kaasneva vastastikuse mõistmise memorandumi. Pärastlõunal toimub Euroopa Liidu välisministrite mitteametlik videokohtumine.

Otseülekanne:

Alates tänasest, 15. maist, võivad Eesti, Läti ja Leedu riigipiire ületada isikud, kellel ei esine haigusnähte ja kellel on Eesti, Läti või Leedu Vabariigi kodakondsus, elamisluba, elamisõigus või kelle alaline elukoht on rahvastikuregistri järgi ühes Balti riikidest. Leedust ja Lätist Eestisse saabujad ei pea enam viibima 14 päeva isolatsioonis.

Kolme riigi välisministrite vahel Riias sõlmitava vastastikuse mõistmise memorandum sätestab üldise raamistiku kolmepoolseks Covid-19 kriisist tulenevate liikumispiirangute tühistamiseks ning omavaheliseks koostööks.

Memorandumi allkirjastavad välisministrid Riias kell 13.00. Allkirjastamisele järgneb pressikonverents. Otseülekande kohta informatsiooni saamiseks kirjutage pia.kuusik@mfa.ee.

Kell 15 osalevad ministrid Läti välisministeeriumis Euroopa Liidu välisministrite mitteametlikul videokohtumisel. Arutatakse arenguid Lähis-Idas, keskendudes rahuprotsessile. Ka tuleb arutlusele Covid-19 mõju MENA (Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida) regioonile. Päevakajaliste teemade all annab ELi kõrge esindaja Josep Borrell ülevaate Lääne-Balkani videotippkohtumisest, 12. mail toimunud kaitseministrite videokõnest ja ELi loodud humanitaarabi õhusillast. Ka arutatakse Türgi puurimistegevuse järelmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles