Viljandi uue haigla- ja tervisekeskuse nimeks saab Tervikum

BNS
Copy
Viljandisse ehitatakse uus haigla.
Viljandisse ehitatakse uus haigla. Foto: newviljandihospital.ee

Kolme aasta pärast uksed avav Viljandi uus haigla- ja tervisekeskus saab nimeks Tervikum.

Plaani kohaselt avab 2023. aasta augustis Viljandis uksed uus haigla- ja tervsekeskus, mis toob ühe katuse alla haigla ja perearstid, edastas Viljandi haigla. Hoone nimekonkursile laekus 130 pakkumist.

Žürii, kuhu kuulusid esimees, haiglajuht Priit Tampere, perearstide esindaja Helve Kansi, linnapea Madis Timpson, Sakala peatoimetaja Hans Väre, uue hoone arhitekt Jaan Kuusemets, kogukonna esindaja Heiki Raudla ja gümnasistide esindaja Robin Koovit, valisid välja variandi Tervikum.

Nimevariandi Tervikum pakkus välja Hanno Matto. Hoone nimi on tuletatud sõnast tervis, seostub sõnaga kliinikum (kliinikute kogum) ja tervik. 

Võitja saab auhinnaks tema vajadusest lähtuva tervise- ja heaolupaketi Viljandi haigla taastusravikliinikus. Kõigi osalejate vahel loositakse välja ka kolm eriauhinda.

Hoones hakkavad töötama perearstid, eriarstid ja sotsaaltöötajad ning asuvad mitmed tervise taastamiseks vajalikud ruumid. 

Uue hoone arhitektuurse projekteerimisega tegelevad arhitektuurikonkursi võitnud DAGOpen OÜ Eestist ning kaks bürood Hispaaniast. Ehituse algus on planeeritud 2021. esimesse poolde ja maja valmib 2023. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles