Paet: riik peaks lubama Air Balticul Hollandisse ja Taani lennata (2)

BNS
Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Remo Tõnismäe

Europarlamendi saadik Urmas Paet kritiseerib majandus- ja taristuminister Taavi Aasa otsust mitte lubada Air Balticul lennata Amsterdami ja Kopenhaageni vahet. Paeti sõnul ei näi firma ahistamine majandusministri poolt põhjendatud. 

«Tallinnast Amsterdami ja vastupidi on saanud ka viimasel kahel kuul ja saab praegugi lennata Lufthansaga näiteks Frankfurdi kaudu. Nagu ka Kopenhaagenisse ja paljudesse teistesse linnadesse. Seega jääb praegune Air Balticu ahistamine Eesti majandusministri poolt arusaamatuks,» kirjutab Paet sotsiaalmeedias.

«Ühendused Amsterdami ja mujale on Frankfurdi ja ka Helsingi kaudu niikuinii toimivad. Näiteks Amsterdami on Finnair Helsingist lennanud iga päev ka viimased kaks kuud. Ja nüüd peab Amsterdamiga Helsingist ühendust ka KLM,» märkis Paet.

Majandusministeerium ei andnud Air Balticule luba Amsterdami ja Kopenhaageni vahet lendamiseks sealsete riikide epidemioloogilisele olukorrale viidates, vahendas ERR reedel.

«Air Baltic natukene ruttas sündmustest ette. Nad kahtlemata arvestasid sellega, et kolme Balti riigi vahel on liikumine vaba ja soovisid võimalikult kiiresti oma tegevust alustada. Tõenäoliselt on siin ka soov turgu võtta. Õige on ikkagi see, et Eesti riik teeb need otsused, kuhu me lubame lennata ja kuhu me ei luba lennata,» kommenteeris Aas ERRile.

Air Balticu juht Martin Gauss aga Aasaga ei nõustunud, sest ametlik luba lendamiseks oli olemas.

«Ma ei arva sugugi, et Air Baltic oleks rutanud sündmustest ette pärast rohkem kui kaks kuud taasavamise ootamist. Me esitasime oma lennugraafiku, milles on sees ka Kopenhaagen, Oslo ja Amsterdam, ja see graafik kinnitati kirjalikult ära. Aga me puutume kokku kontrollimatute olukordadega, nagu teie valitsus, mis võttis vastu otsuse, millest mind teavitati eile õhtul,» viskas ta kinda Eesti valitsusele tagasi. «Muidugi, kui me ei tohi lennata, siis me ei lenda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles