Sotsiaaldemokraadid: iga neljas töötu ei saa töötukassast sentigi (3)

Copy
Tühi rahakott.
Tühi rahakott. Foto: Krisana Antharith / PantherMedia / Krisana Antharith

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) e-volikogu kinnitas laupäeval vastu võetud poliitilises avalduses, et töötukassa hüvitiste ja toetuste süsteem vajab reformi, sest olemasoleva regulatsiooni tõttu ei saa veerand töötutest sealt sentigi.

Täna saab töötuskindlustushüvitist 33 protsenti ning töötutoetust 26 protsenti kõigist töötutest. «Iga neljas töötu ei saa töötukassast sentigi. Paljudel ei teki õigust hüvitisele seetõttu, et nende töösuhe lõpetati poolte kokkuleppel või töötaja enda algatusel. Väga sageli ei olnud sellise töösuhte lõpetamise taga mitte töötaja vaba tahe, vaid pigem sund või teadmatus. Samas on kõik maksnud töötuskindlustusmakset. See on sinu raha!» seisab SDE avalduses.

Seega sotsiaaldemokraadid peavad hädavajalikuks töötuskindlustushüvitise saajate ringi laiendamist nende töötajate ja teenistujatega, kes lahkuvad töölt omal algatusel või poolte kokkuleppel. 

«Olukord tööturul näitab, et 2008. aastal tehtud muudatused töötuskindlustuses olid vajalikud ning nende hilisem kärpimine toonase valitsuse poolt oli suur viga,» ütles SDE volikogu esimees Eiki Nestor.

Samuti seisavad sotsiaaldemokraadid tööampsude lubamise, hüvitise ja toetusmäärade tõstmise ning nende väljamaksete aja pikendamise eest, samuti 189 euro suuruse töötutoetuse tõstmise eest 350 euroni kuus.

Sotsiaaldemokraadid leiavad, et ajakriitilise tähtsusega on palgatoetuse maksmise pikendamine, mis peaks toimuma riigieelarve tulude või laenude abil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles