Vene opositsioon kavandab Maneeži väljakule meeleavaldust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näärikuusk Maneeži väljakul Moskvas.
Näärikuusk Maneeži väljakul Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva rahvakogunemiste korralduskomitee otsustas panna ausaid valimisi nõudvatele aktsioonidele punkti 4. veebruaril Maneeži väljakul.

Rahva Vabaduse Partei kaasesimees Vladimir Rõžkov rääkis RIA Novostile, et sisse antav taotlus puudutab mitmeid tänavaid.

Opositsiooni plaanide järgi hakkab rahvahulk liikuma Oktoobri väljakult, liigub üle Krimmi silla ja siis piki Sadovoje Koltsod kuni Uus-Arbati tänavani välja. Sealt pöörab rahvas paremale, möödub Dom Knigist ja sealt edasi vasakule Maneeži väljakule, kus on lõpp-punkt..

See marsruut langeb kokku 4. veebruari 1990 omaga, pärast mida tühistati konstitutsiooni kuues paragrahv NLKP juhtrollist.

Opositsiooni esindajad plaanivad anda 20. jaanuaril linnavalitsusse taotluse rahvakogunemise korraldamiseks, kuna seaduse järgi ei saa seda varem teha.

Rõžkovi sõnul esitavad meeleavaldajad 4. veebruaril samu nõudmisi, mis kõlasid varasematel rahvakogunemistel. Endiselt puudutavad need ausaid valimisi, riigiduuma valimistel ilmnenud pettuste uurimist, uute parlamendivalimiste korraldamist kõigi poliitiliste jõudude osavõtul, keskvalimiskomisjoni esimehe Vladimir Tšurovi vallandamist ja poliitvangide vabastamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles