Sotsid hääletasid ERRi nõukogu uute liikmete vastu

BNS
Copy
Eesti rahvusringhääling.
Eesti rahvusringhääling. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaaldemokraadid hääletasid teisipäeval riigikogus Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu uute liikmete nimetamise vastu, kuna sotside hinnangul on tegu otsusega, mis võimaldab valitsuskoalitsioonil saada rahvusringhäälingu nõukogu tegevus oma kontrolli alla ja poliitiliselt sekkuda.

«Tervisekriis on vaibunud ja nüüd on kurb vaadata, kuidas ühiskonnale keerulisel ajal võetakse vastu otsuseid, mis meie demokraatiat piiravad. ERR on üks vaba Eesti sümboleid, aga kontroll ERRi juhtimise üle läks riigikogu koalitsioonisaadikute otsusega poliitiliselt määratletud isikute kätte,» ütles kultuurikomisjoni liige Katri Raik.  

Tema sõnul ei ole veel teada, kuidas seda jõuõlga kasutatakse, aga kindlasti on see näha 2022. aastal, mil ERR-ile valitakse uut juhatuse esimeest.

Veel osutas ta koalitsiooni kahepalgelisusele. «Eile algatasid võimuerakonnad eelnõu anda järelevalve erakondade rahastamise üle riigikontrollile. Poliitikutest ja ametnikest koosnev iseseisev komisjon koalitsioonile ei sobi, samas seisavad nad selle eest, et ERR oleks ainult poliitikute juhtida,» märkis Raik.

Riigikogu teisipäevase otsuse järgi nimetatakse ERR nõukogu uuteks tunnustatud asjatundjatest liikmeteks Peeter Espak, Priit Hõbemägi ja Viktor Trasberg. Otsus jõustub 27. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles