Keskerakond ei saa aruannet esitada, kuna kapo viis arvuti kaasa

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond. Foto: SCANPIX

Täna peavad erakonnad avaldama möödunud aasta viimase kvartali annetuste ja liikmemaksude kohta andmed, kuid Keskerakond ei saa seda teha, kuna tegevsekretäri arvuti on kaitsepolitsei käes.

«Võib-olla peaksite neid andmeid kapolt küsima,» vastas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk palvele avaldada erakonna 2011. aasta viimase kvartali annetuste ja liikmemaksude summad.

Nimelt võttis kapo seoses Keskerakonna liikmete tegevuse uurimisega endaga kaasa tegevsekretäri arvuti. Tegevsekretär on aga see, kes vastutab aruannete eest ja Puki sõnul on kõik andmed selles arvutis.

«Me saame seda teha siis, kui oleme arvuti tagasi saanud, aga see juhtub siis, kui nad arvuti läbivaatamise lõpetavad ja selle tagastavad. Meil ei ole õigust hakata seda välja nõudma,» rääkis ta. «Eks seadust peaks täitma, aga ma arvan, et see on piisav põhjus, kuna andmed ei ole meie käes ja me ei saa aruannet esitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles