Tallinn ühendab Kadrioru parki ja kalmistuid haldavad asutused

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Uut ühendasutust hakkab juhtima Kadrioru Pargi direktor Ain Järve.
Uut ühendasutust hakkab juhtima Kadrioru Pargi direktor Ain Järve. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule otsuse eelnõu, millega liidetakse 1. juulist asutused Kadrioru Park ja Tallinna Kalmistud, ühendasutuse nimeks jääb Kadrioru Park ning seda hakkab juhtima Kadrioru Pargi praegune direktor Ain Järve.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on kahe keskkonna- ja kommunaalameti allasutuse töö ümberkorraldamine ja liitmine osa linna suuremast strateegilisest plaanist optimeerida kogu linnasüsteemi. «Me analüüsisime ja kaardistasime üldist pilti juba enne koroonaviirusest tingitud eriolukorda. Üks suund oli just asutuste ja struktuuriüksuste arvu vähendamine, mis võimaldab meil juhtimiskulusid optimeerida,» lausus Kõlvart.

Eelnõu kohaselt on liidetava asutuse ehk Tallinna Kalmistute viimane tegevuspäev 30. juuni, liidetud asutusena jätkatakse tööd 1. juulist.

Asutus Kadrioru Park loodi 1. juulil 2002. Tänaseks kuuluvad asutuse alla Kadrioru park, Kalamaja kalmistupark, Harju tänava haljasala, Tammsaare park ning Tallinna purskkaevud. Kadrioru Pargi tegevusvaldkonnaks on Kadrioru pargi haldamine ja arendamine ning teiste asutuse haldusesse antud parkide ja haljasalade ning purskkaevude hooldamine.

Tallinna Kalmistute tegevusvaldkonnaks on Metsakalmistu, Rahumäe, Hiiu-Rahu, Siselinna, Pirita, Pärnamäe ja Liiva kalmistu haldamine ning matuse- ja kalmistuteenuste osutamine.

Kahe asutuse liitmise tulemusena saab asutus Kadrioru Park oma tegevust laiendada ja pakkuda mitmekülgsemaid teenuseid ka kalmistute hooldamisel. Kuna parkide ja kalmistute hooldamine on sarnased tegevused, on võimalik ühendada kahe hallatava asutuse ülesanded ning kasutada ressursse efektiivsemalt.

Hallatavate asutuste ümberkorraldamise käigus kinnitatakse Kadrioru Pargi uus koosseis, kus 1. juuli seisuga saab olema 104 ametikohta, seitse praegu olemasolevat ametikohta likvideeritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles