Valitsus tühistas piiranguid ⟩ Juunist on lubatud kinoseansid ja hilisõhtune alkoholimüük (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Lasnamäe baar
Lasnamäe baar Foto: Erik Tikan

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) teatas, et valitsus leevendas piiranguid. Juunist on baarides ja restoranides lubatud hilisõhtune alkoholimüük, lubatud ka kinoseansid ning ka avalikud üritused. 

«Leevendasime veel mõningaid koroonaviiruse vastaseid piiranguid. Nagu ka varem, lähtusime teadusnõukoja hinnangust praegusele olukorrale ja võimalike leevenduste mõjule,» teatas Ratas.  

1. juunist võivad baarid ning restoranid taas olla avatud peale kella 22, samuti võivad toitlustusasutused peale seda alkoholi müüa.

Kui koroonaviiruse levimus ei suurene, siis on 1. juunist lubatud avalikud üritused nagu kinoseansid, etendused, kontserdid, laadad, festivalid, konverentsid. Seda nii sise- kui välitingimustes, kui ürituse korraldajad garanteerivad, et kehtib 2+2 reegli täitmine. Siseruumides tohib täituvus olla maksimaalselt 50 protsenti ja osaleb kuni 50 inimest. Välitingimustes on osalejate maksimaalne lubatud arv 100 inimest.

Samuti on lubatud muuseumide ja näituste külastamine nii sise- kui välitingimustes tingimusel, et pidaja tagab 2+2 nõue järgimist.

Valitsus lubab juunist avada ka kasiinod ja mänguautomaatide saalid, seda tingimusel, et pidaja tagab 2+2 reegli täitmist ja ruumide kuni 50-protsendilise täituvuse mitte rohkem kui 50 inimese osalemisel.

Alates 1. juulist on lubatud pealtvaatajatega spordivõistlused nii sise- kui välitingimustes tingimusel, et võistluse korraldaja tagab pealtvaatajatele 2+2 reegli täitmise, hoiab siseruumide täituvuse maksimaalselt 50 protsendil, kuid osalejaid ja pealtvaatajaid ei tohi kokku olla rohkem kui 500 inimest. Välitingimustes ei tohi osalejaid ja pealtvaaatajaid olla kokku üle 1000 inimeste.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles