Kiisler kukutas ERJK kiirkorras menetlemise plaani (12)

Copy
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: YASUYOSHI CHIBA/AFP/Scanpix Baltics

Riigikogu põhiseaduskomisjon ei nõustunud valitsuskoalitsiooni sooviga menetleda erakondade rahastamise järelvalve komisjoni (ERJK) kaotamise eelnõu kiirkorras. 

Pärast neljapäeval toimunud erakorralist istungit kommenteeris komisjoni liige Kaja Kallas rahvusringhäälingule, et «õnneks seisis sellele vastu Isamaa saadik». Siim Kiisler on ainus Isamaa saadik selles komisjonis. 

Kallas lisas, et koalitsioon põhjendas kiirmenetlust ajakriitilisusega: «Küsimustele, miks see on ajakriiline, kas see on seotud koroonakriisiga, tuleva majanduskriisiga, vastuseid kahjuks ei olnud. Me kuulasime küll riigikontrolöri, kes ütles, et see on väga halb mõte,» ütles ta. 

Põhiseaduskomisjoni esimees Paul Puustusmaa sõnul ei ole Kiisler eelnõu enda kaotamise poolt, vaid kiirmenetluse. «Ma saan aru, mida siin silmas peetakse. See nüanss oli, mis puudutas küsimust, kas muuta tähtaegu. Seal oli situatsioon, kus olid erinevad ettepanekud ja seal oli oodatud olukord, kus arvati, et ta hääletaks ühtpidi, siis tema tahtis teistmoodi,» ütles Puustusmaa.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles