Keskerakonna toetus kerkis valimiste järgse aja kõrgeimale tasemele

BNS
Copy
Keskerakond.
Keskerakond. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna toetus kasvas maikuus viimaste valimiste järgse aja kõrgeimale tasemele, kuid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnal (EKRE) langes see sama perioodi madalaimale tasemele.

Kõige populaarsem erakond on endiselt Reformierakond, keda toetas maikuus 30 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, aprillis oli Reformierakonna toetus 27 protsenti,  selgus ERRi tellitud Turu-uuringute ASi üle-eestilisest küsitlusest.

Kaugele maha ei jää Keskerakond, keda toetas mais 27 protsenti. Aprillis oli peaministripartei toetus 24 protsenti. Keskerakonna maikuine toetus oli erakonna parim tulemus alates viimastest riigikogu valimistest – valimistel saadi 23 protsenti toetust.

Populaarsuselt kolmandal kohal mais oli EKRE 15 protsendi suuruse toetusega. Aprillis oli EKRE toetus olnud 17 protsenti ja märtsis 20 protsenti. 15 protsenti toetust on Turu-uuringute küsitluses EKRE madalaim näitaja alates mullu märtsis toimunud valimistest – valimistel saadi ligi 18 protsenti toetust, Eesti 200, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa toetus oli üsna võrdne – vastavalt kaheksa, seitse ja kuus protsenti. Sealjuures on parlamendiväline erakond Eesti 200 kaotanud neist kuuga enim toetajaid – aprillis oli Eesti 200 toetus 11 ja märtsis 12 protsenti.

Valimiskünnist ei ületa Eestimaa Rohelised kahe ja Elurikkuse Erakond ühe protsendi suuruse toetusega. Vabaerakonna toetus jäi aprillis alla protsendi.

Kokku toetas maikuus koalitsioonierakondi 48 ja opositsioonierakondi 37 protsenti valimiseelistust omavatest kodanikest. Parlamendiväliste erakondade toetus oli kokku 13 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles