Suri Madis Lepajõe (2)

Copy
Madis Lepajõe novembris 2017.
Madis Lepajõe novembris 2017. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtul suri haiglas pärast pikka rasket haigust spordi-, kultuuri- ja omavalitsustegelane Madis Lepajõe (1. V 1955–21. V 2020), kes oma viimasel ametikohal juhtis abilinnapeana 15. novembrist 2017 kuni tänavuse 13. veebruarini Tartu haridus-, kultuuri- ja spordielu ning noorsootööd.

Madis Lepajõe lõpetas 1973. aastal Miina Härma nimelise Tartu II keskkooli, 1978. aastal Eesti põllumajandusakadeemia insener-mehaanikuna ja õppis hiljem ka Tartu ülikoolis välismajandussuhteid.

Tartu linnavalitsuses asus ta tööle 1990. aastal ning oli algul spordiosakonna juhataja, seejärel juhtis välissuhete osakonda ning hiljem välissuhete ja ettevõtluse arengu osakonda. Aastatel 1998–2017 oli ta haridus- ja teadusministeeriumis noorte ja välissuhete asekantsler.

Ta oli sihtasutuste Tartu rahvaülikool, Tartu muusikafestival ja Domus Dorpatensis nõukogu liige ning Tartu kutsehariduskeskuse ja Tartu kunstikooli nõunike kogu liige.

Madis Lepajõe tegutses eriti aktiivselt spordis. Eelmise sajandi viimasel kümnendil oli ta mitme suure spordiürituse korraldajate hulgas, uus sajand viis ta Eesti ja rahvusvaheliste spordiorganisatsioonide juhtorganitesse. Veerand sajandit oli ta klubi Tartu Maraton juhatuse liige ning ühtlasi selle klubi üks asutajaid. Alates 1994. aastast kuulus ta Eesti jalgratturite liidu juhatusse ja oli asepresident aastatel 2006–2012. Möödunud aastal kuulus ta Tartu laulupeo korraldajate hulka.

Madis Lepajõe pälvis Eesti Vabariigi spordipreemia aastal 2004 ning Euroopa jalgrattaliidu kuldse autasu ja Eesti olümpiakomitee teenetemärgi mõlemad aastal 2017.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles