Egiptus kavandab koroonamaksu (1)

BNS
Copy
«Egiptuse valitsus läheb egiptlaste taskute kallale, et võtta üks protsent.»
«Egiptuse valitsus läheb egiptlaste taskute kallale, et võtta üks protsent.» Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS/scanpix Baltics

Egiptuse valitsus andis esialgse heakskiidu seaduseelnõule, mis näeb ette kodanike palkade üheprotsendise maksustamise koroonaviiruse majandusmõjude leevendamiseks.

Kui parlament seaduseelnõu heaks kiidab, jõustub see juulis. Maksustatakse nii ava- kui erasektori netosissetulekud, mis on suuremad kui 2000 Egiptuse naela (umbes 125 dollarit) kuus.

Valitsuse plaan on tekitanud sotsiaalmeedias ägedat kriitikat.

Kõik valitsused kogu maailmas annavad oma rahvale raha, et aidata koroonapandeemia mõjusid leevendada, välja arvatud Egiptus, ütles üks pahane Twitteri kasutaja.

«Egiptuse valitsus läheb egiptlaste taskute kallale, et võtta üks protsent,» lisas ta.

Riiklikud pensionid maksustatakse 0,5 protsendi ulatuses, ütles valitsus sel nädalal avalduses.

Mõned Facebookis sõna võtnud inimesed märkisid, et pensionäridelt osa nende sissetuleku äravõtmine on vastuolus põhiseadusega.

Valitsuse avalduses öeldi, et võimalikuks erandiks on need inimesed, kes «töötavad valdkondades, mis said majanduslikult kahjustada koroonaviiruse leviku tõttu». Samas ei täpsustatud neid valdkondi.

Lisaks parlamendi heakskiidule vajab seaduseelnõu ka presidendi allkirja.

Egiptuses on leidnud kinnitust 15 003 nakatumist koroonaviirusesse, Covid-19 on nõudnud seni 696 inimese elu.

Varem sel kuul kiitis Rahvusvaheline Valuutafond heaks 2,8 miljardi dollari suuruse abipaketi Egiptusele.

Egiptuse valitsus on juba alustanud koroonapiirangute leevendamist, vähendades komandanditunni pikkust ja avades osaliselt mõned hotellid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles