Los Angelese meer tõrjus valitsuse kriitikat koroonapiirangute üle

Copy
Koroonapandeemia tõttu näomaske kandvad inimesed Los Angeleses.
Koroonapandeemia tõttu näomaske kandvad inimesed Los Angeleses. Foto: AFP / Scanpix

USA suurlinna Los Angelese meer lükkas reedel tagasi presidendi administratsiooni kriitika, et linnas jätkuvalt kehtivad piirangud on ebaseaduslikud. 

Varem reedel saatsid föderaalvõimud demokraadist linnapeale Eric Garcettile kirja, milles väideti, et pikaajalised piirangud koroonaviiruse epideemia pidurdamiseks võivad olla õigustamatud ja ebaseaduslikud. 

«Me ei juhindu selles küsimuses poliitikast, me juhindume teadusest, me juhindume koostööst,» ütles Garcetti kirja kohta pressikonverentsil. 

«Mingeid mänge ei toimu, midagi muud ei toimu. Ning nõnda me kavatseme jätkuvalt ohutult avaneda,» lisas ta. 

Los Angeles on hakanud avama ettevõtteid ja avalikke ruume, nagu rannad ja golfiväljakud, samuti restorane, kuid jääb ülejäänud California osariigist piirangute leevendamisel maha.

Los Angelese maakonnas on kinnitust saanud enam kui 43 000 Covid-19 nakkusjuhtumit ja 2049 surma. See moodustab üle poole osariigi surmadest. 

Justiitsministeeriumi kirjas väljendati muret Los Angelese «karmikäelise lähenemise pärast kodus püsimise nõuetele», mis on valitsuse väitel ebaseaduslik. 

Vabariiklasest president Donald Trump on õhutanud erimeetmete kiireloomulisele leevendamisele majanduse turgutamiseks enne presidendivalimisi novembris. Reedel nõudis Trump osariikide kuberneridelt kirikute avanemise prioritiseerimist.

Los Angeles ja California osariik olid ühed esimesed riigis, kes andsid märtsis elanikele korralduse kodus püsida. 

«Ärme oota ühtegi päeva kauem, kui me peame. Samal ajal, ärme lase ennast survestada poliitikast või mõnest muust põhjusest teha seda päev varem, kui on ohutu,» ütles Garcetti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles