FOTOD Järvamaal langes tuleroaks heinaküün (1)

Postimees
Copy

Kell 11.56 helistati häirekeskusesse ja öeldi, et Pärnu-Rakvere maantee ääres, Järvamaal Jändja külas põleb küün. Väidetavalt sai põleng alguse lõkkest ning tulekahju arenes väga kiiresti. Samal ajal kui esimesed päästeautod sündmuskohale kiirustasid, oli paksu suitsusammast näha juba kilomeetrite kaugusele.

Juba 8 minutiga kohale jõudnud Türi päästemeeskond tõdes, et leegid on katuselt väljas ning kohapeale on kustutamiseks rohkem päästetehnikat nii kustutajate kui ka kustutusvee näol vaja. Juba niigi suure tulekahju tegi veelgi keerukamaks asjaolu, et tuulesuund muutus ning ohtu sattus ka kõrvalasuv elumaja, mis kuuma tõttu hakkas võtma tuld. Päästjad otsustasid päästa kõrvalhooned halvimast ning ei raisanud vett juba laus leegis olevale küünile ning seetõttu suudeti kõrvalhooned päästa halvimast.

Sündmusele reageerisid Türi, Paide ja Vändra kutselised päästjad ning Oisu ja Väätsa vabatahtlikud, kes ühiste jõududega päästsid eluhoone ning kustutavad parasjagu küüni.

Lendu läinud sädemed süütasid ka väikese osa maastikust, sellele põlengule pandi kiiresti piir peale.

Esialgsetel andmetel võib arvata, et tulekahju sai alguse lõkkest. Selleks, et kodutööd ja toimetused ei saaks teie kodule saatuslikuks tuleb alati lõket tehes tagada selle järelevalve ning olla eriti hoolas jälgimaks ümbruskonda. Lisaks tuleb lõkke ümbrus hoida põlevmaterjalidest puhas ning hoonetest eemal ning hoida ligi kustutusvahendid. Päästeamet on veendunud, et kui tuleohutusnõudeid teataks ja täidetaks, siis oleks sellised õnnetusi palju vähe, kus inimesed enda kodudest ilma ei jääks ning enda elusid ohtu ei seaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles