Pärnumaa vutitiimi hooaja algus lükkub viiruse tõttu suve lõppu

Pärnu Postimees
Copy
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eilsel treeningul oli täpselt nii palju poisse, kui Lääneranna valla kehtestatud piirangud praegu lubavad.
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eilsel treeningul oli täpselt nii palju poisse, kui Lääneranna valla kehtestatud piirangud praegu lubavad. Foto: Martin Vänt

Viiruse levik Lihula hooldekodus lükkab Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noortetiimi hooaja alguse suve lõppu.

Eesti noorte jalgpalli meistrivõistluste kevadring algab vastavalt vanusegruppidele järgmisel nädalavahetusel ehk kaks kuud hiljem kui tavaliselt.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi leppis Eesti jalgpalli liiduga kokku, et Lääneranna valla tiim alustab oma 22. meistrivõistluste hooaega vallakeskuses Lihulas hooldekodus leviva koroonaviiruse tõttu hiljem.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eestvedaja Jaanus Getreu sõnade kohaselt treenisid klubi U16 meeskonna liikmed kogu kriisi ajal omapäi nagu iga teinegi Eesti vutiklubi. Kuigi mängijatel oli võimalus õuetingimustes alustada ühistreenimist enne riikliku eriolukorra lõppu, alustasid noored lõunaläänlased trenne riske võtmata 18. maist.

Lastevanematele saadetud kirjas selgitas klubi, kuidas treeninguid tehakse ja kui suurtes rühmades tohib harjutada. Treeneri sõnutsi oli vanemate otsustada, kas lubada võsuke treeningule.

“Et lastel oleks kõik turvaline, lasi treener mõistagi teha koroonaviiruse testi, mille tulemus osutus negatiivseks. Poisid ootasid esimest treeningut, et õhinaga asja kallale asuda,” seletas Getreu.

Esimese ühistrenni eel tulid ärevad teated, et sealses hooldekodus on koroonaviirusega nakatunud rida kliente.

Getreu jutu järgi hakkasid murelikud lapsevanemad helistama ja kirjutama, küsides treeningute toimumise kohta nõu. „Paljud vanemad aga keelasid selles olukorras oma lapsi Lihulasse treeningutele,” märkis juhendaja, kes peab seda igati mõistetavaks.

Klubi eestvedaja rääkis, et terve nädala elati uudiste ootuses, mõtlemaks, mida edasi teha.

“Kogu nädal oli õhus võimalus, et äkki peame Eesti meistrivõistluste algust nihutama. Pidime kindlalt lähtuma ainult ühest – lapsevanemate otsustest, kes kas lubavad või ei luba oma lapsi treeningutele ja üldse sportima,” rääkis Getreu.

“Viimane asjade areng nii Lihulas tervikuna kui suhtlustest vanematega ongi viinud olukorrani, kus pidime vastu võtma keerulise, kuid kindlasti ainuõige otsuse: mitte vastu võtta külalisvõistkondi ja mitte rännata ise võõrsile mängudele,” selgitas klubi juht, lisades, et enne otsuseni jõudmist konsulteeriti alaliidu presidendi Aivar Pohlaku ja noortekomisjoni liigahalduriga.

Nii viiakse kõik Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kevadringi matšid sügisringi, mis algab augusti keskel.

“Tuleb ärajäänud mängud klubidega kokku leppida ja neile uus aeg leida,” selgitas Getreu, kelle sõnutsi on kodumängudega Lihulas veel teinegi probleem.

Kuna käib uue spordihoone ehitus, ei ole jalgpalluritel kuskil riietuda ega pesemas käia. Riietuskoht võinuks asuda koolimajaski, aga viiruse leviku tõttu ei lubata sinna kohalikke lapsigi, rääkimata mõnest võõrast jalgpallimeeskonnast,” rääkis ta. “Jalgpalluritest on kahjugi, sest tingimused, mida nad said esimesel treeningunädalal kogeda, olid hiilgavad: Lihula gümnaasiumi äsja hooldusest tulnud jalgpalliväljakute murukate on kindlasti viimaste aastate kvaliteetseim.”

Getreu arvates tuleb lasta olukorral rahuneda. “Peame suutma maha võtta hirmu, mis on viinud olukorrani, et päris paljud jalgpallurid on treeningutest eemal. Usun, et suudame selle otsusega lapsi ja nende vanemaid stressirohkel ajal veidi aidata. Jalgpall on praegu küll alles viiendajärguline. Tähtsaim on tervis ja kõik muu, mis sellega kaasneb,” märkis treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles