KCNA: Põhja-Korea arutas tuumaheidutuse suurendamist (3)

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea ametiisikud arutasid riigi liidri Kim Jong Uni juhitud sõjalisel kohtumisel uut poliitikat oma tuumaheidutuse suurendamiseks, teatas pühapäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

Teates ei täpsustatud, mida mainitud tuumaheidutus hõlmab, kuid öeldi, et kohtumisel võeti kasutusele «üliolulised meetmed» Korea Rahvaarmee suurtükiväe relvade tulejõu märkimisväärseks suurendamiseks.

«Kohtumisel tutvustati uut poliitikat riigi tuumasõja heidutuse edasiseks suurendamiseks ja strateegiliste relvajõudude seadmiseks kõrgendatud valmisolekusse,» ütles KCNA.

Kui kohtumine, mille kuupäeva ei täpsustatud, leidis aset viimastel päevadel, siis tähendaks see Kimi esimest avalikkuse ette ilmumist pea kolme nädala jooksul, vahendas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap. 

Aprillis vallandusid kuulujutud Kimi tervise üle, kui ta kuu keskel salapärasel moel puudus oma vanaisa sünniaastapäeva pidustustelt, kuid ilmus mõni nädal hiljem välja uue väetisetehase avamisel.

Ajaleht Washington Post teatas reedel, et president Donald Trumpi administratsioon arutas äsja võimalust korraldada hoiatusena Venemaale ja Hiinale Ühendriikide esimene tuumakatsetus pärast 1992. aastat.

USA baseeruva relvastuskontrolli assotsiatsiooni tegevjuht Daryl Kimball märkis, et seesugune otsus peataks tõenäoliselt kõnelused Kimiga, kes ei tunneks end enam kohustatuna austama tuumakatsetuste moratooriumi. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles