Hiina plaanib saata juulis missiooni Marsile

Copy
Hiina kosmoselaeva start. Foto on illustreeriv.
Hiina kosmoselaeva start. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina plaanib saata juulis Marsile missiooni, millega kaasneb kaugjuhitava roboti maandamine planeedi pinnale, teatas täna Hiina kosmoseteaduse ja -tehnoloogia korporatsioon (CASC).

Marsi projekt on üks paljudest Hiina uutest kosmoseprojektidest, millesse riik on investeerinud miljardeid dollareid. Peking kavatseb saata Hiina taikonaudid Kuule ja plaanib saada 2022. aastaks valmis kosmosejaama. 

Hiina plaanis Marsi-missiooni algust sellesse aastasse ja nüüd kinnitas CASC, et see võib toimuda juba juulis. «Projekt edeneb plaanipäraselt ja oleme seadnud eesmärgiks saata missioon välja juulis,» teatas korporatsioon. 

Missioon Tianwen saadab sondi Marsi orbiidile ning maandab robotkulguri planeedi pinna analüüsimiseks. Maa ja Marsi vahelise umbes 55 miljoni kilomeetri läbimiseks kulub mitu kuud. 

Hiina on varem läbi viinud sarnase missiooni Kuule ja mullu jaanuaris sai Hiinast esimene riik maailmas, mis saatis kulguri Kuu tagumisele küljele.

USA, kes on saatnud Marsile juba neli uurimismasinat, kavatseb oma viienda saata sel suvel. Kohale peaks see jõudma järgmise aasta veebruaris.

Araabia Ühendemiraadid plaanivad saata oma kosmosesondi Marsile 15. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles