Kadri Voorand annab veebikontserdi Estonia lavalt

Kultuuritoimetus
Copy
Kadri Voorand
Kadri Voorand Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Aasta Muusik Kadri Voorand korraldab 28. mail kell 22 kõrgtehnilise virtuaalkontserti Rahvusooper Estonia teatrilavalt. Lavale astub Aasta Jazzansambel 2020 ehk armastatud duo koos Mihkel Mälgandiga. Tegemist on rahvusvahelise kontserdiga, kus tuleb esitusele paremik senistest hittidest ning uue loo maailma esmaettekanne. Ühtlasi esitletakse kontserdil fännidele kodumaal ja väjaspool Eestit värskelt valminud, väärtkvaliteedilist vinüüli.

Tegemist on nii pildis kui helis kõrgtasemelise rahvusvahelise kontserdiga, mis kantakse otsepildis portaalidesse Saksamaal, Itaalias, Ungaris ja mujal. «Muusika loob maailma, milles on võimalik lõputult unistada. Kutsume teid unistama meiega koos ning viibima muinasjutulises maailmas, mida rikastavad lummavad kaadrid Lahemaa Rahvuspargist ja Rahvusooper Estonia teatrisaali autentne atmosfäär», seletab Voorand.

Tänavu oli muusiku tihedasse kontserdigraafikusse planeeritud hulk väga olulisi albumi «In Duo with Mihkel Mälgand» esitluskontserte väljaspool Eestit. Kriisi tõttu sai aga enamik neist tühistatud või edasi lükatud. Nii on tegu omamoodi tervitusega kõikidele fännidele ja korraldajatele maailma erinevais paigus, kes kontsertide ootel on olnud.

Säärane ettevõtmine saab keerulisel ajal olla võimalik vaid tänu heade koostööpartnerite olemasolule. Siinkohal tänab Voorand Rahvusooper Estoniat ning kogu oma tiimi, tänu kellele idee tiivad saab. Kontserdile on võimalik soetada vabatahtlik pilet, mille tulu läheb kontserdi korraldamise kulude katteks ning Voorandi tegemiste toetuseks. Toetajapileti saab osta siit: https://fienta.com/et/httpswwwfacebookcomkadrivoorandmusic

Auhinnatud Voorand ja Mälgand moodustavad duo, mis mängib põhiliselt originaalloomingut häälele, bassile ja klaverile, mis annab ruumi improvisatsioonile ning mida ehivad õhulised elektroonilised efektid ja hingestatud poeesia. Duo ei sea endale stiililisi piire, kokku sulatatakse popi, folgi, jazzi ja isegi roki elemente. Esile tõusevad emotsioon ja omapärased tekstid. Duo on andnud arvukalt kontserte nii Eestis kui ka välismaal, sealhulgas on hiljuti tuuritatud näiteks Hiinas, Ungaris, Itaalias, Inglismaal, Saksamaal, Soomes ja mujal. Ühtlasi on väisatud mainekaid festivale nagu Pori Jazz, Jazz Baltica, London Jazz Festival, Cheltenham Jazz Festival, Tampere Jazz Happening, Bejing Nine Gates Jazz Festival jt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles