Tartusse paigaldati esimene elektrirataste laadimist võimaldav tasuta parkla

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartusse paigaldati täna esimene elektrirataste laadimist võimaldav tasuta parklad, mis võimaldavad elektriliste tõuke- ja jalgrataste laadimist linnatänavatel.
Tartusse paigaldati täna esimene elektrirataste laadimist võimaldav tasuta parklad, mis võimaldavad elektriliste tõuke- ja jalgrataste laadimist linnatänavatel. Foto: Erakogu

Tänasest on Tartus Eesti esimesed nutikad jalgrattaparklad, mis võimaldavad elektriliste tõuke- ja jalgrataste laadimist linnatänavatel. Esimene nutikas parkla avati koostöös Tartu linnavalitsusega Uueturu tänaval, teine paigaldati SEB panga poolt Tartu ülikooli Delta hoone juurde.

Viimastel kuudel on inimeste huvi nii isikliku elektrijalgratta kui ka -tõukeratta vastu hüppeliselt kasvanud. Nii on kasvanud ka vajadus turvaliste parkimisvõimaluste järele. Bikeepi nutikas parkla võimaldab turvaliselt lukustada ja laadida nii elektritõukerattaid kui ka elektrirattaid.  Iga kord, kui inimene Bikeepist oma ratta välja võtab, on tal täis laetud akudega ratas.

Ühtekokku on Tartu linnas nüüd kuus nutikat parklat, mis on kasutajatele tasuta parkimiseks avatud. Uueturu parklas on kaheksa kohta ja Delta hoone ees kümme kohta.

«Elektriliste jalg- ja tõukerataste kasutus on Tartus kiirelt kasvamas. Linnavalitsusel on siiras heameel, et linnaelanikud valivad järjest enam oma igapäevastes liikumistes erinevaid keskkonnasäästlikke viise. Toetame omalt poolt igati elanike aktiivseid hoiakuid ja hea meel on, et suutsime olla Eesti esimeseks linnaks, kes laadimisvõimekusega nutika jalgrattaparkla oma elanike jaoks paigaldas,» avaldas Tartu linnavalitsuse projektijuht Jaanus Tamm.

Bikeepi tegevjuht Kristjan Lind nentis, et huvi nutikate jalgrattaparklate vastu on üle kogu Euroopa väga suur. «Näeme, et linnad ja transport on kiires muutumises. Inimesed võtavad kasutusele uusi liikumisvahendeid ja seega peavad ka linnad muutuma. Tulevikulinnas läbivad inimesed lühikesi, alla viie kilomeetri pikkusi distantse täiesti uuel moel, mis on kindlasti erinev praegustest liikumisviisidest. Selleks, et muutustega kaasas käia, on vaja nutikaid lahendusi, et võimaldada micro mobility seadmete kasutamist,» avaldas Lind.

Bikeepi nutikas jalgrattaparkla on kasutajatele tasuta, parkida saab kas rakenduse mob.tel või erinevate viipekaartide vahendusel. Kõige mugavam viis on parklat kasutada mobiiltelefoni rakenduse abil, rohkem infot leiab aadressil https://bikeep.com/app.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles